| 275,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2015 L de la Louvière Blanc, Pessac-Léognan, Graves
La Louvières 2. vin med 10 år på bagen (2025) imponerer med sin dybde og en vidunderligt afrundet Sauvignon Blanc smag præget af lagring på eg. Lys fersken og kvæde med blomstertone, citrus og flot afstemt syre. I eftersmagens afrundede stil fornemmes frugtens høje modenhed. Meget velegnet til f.eks. laks, tun, skaldyr, sushi, krydrede salater og lyst kød.
Årgang
2015
Alc.
13,5%
Område
Bordeaux
Land
Frankrig
| Vinstyrke2 ved Kim Bretov | 91+ / 100 |
| 275,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Schiava/Vernatch | 100% |
| Vintype | Hvidvin |
| Dyrkningsmetode | Traditionel |
| Land | Frankrig |
| Distrikt | Bordeaux |
| Druesorter | Sauvignon Blanc |
| Alkohol % | 13,5% |
| Fyldighed | Fyldig |
| Tørhedsgrad | Tør |
| Lukkemetode | Korkprop |
| Årgang | 2015 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 252415 |
Beskrivelse
La Louvières 2. vin med 10 år på bagen (2025) imponerer med sin dybde og en vidunderligt afrundet Sauvignon Blanc smag præget af lagring på eg. Lys fersken og kvæde med blomstertone, citrus og flot afstemt syre. I eftersmagens afrundede stil fornemmes frugtens høje modenhed. Meget velegnet til f.eks. laks, tun, skaldyr, sushi, krydrede salater og lyst kød.
100% håndhøstet Sauvignon Blanc, der først er gæret hver parcel for sig i temperaturstyrede ståltanke, derefter lagt på egefad, 25% nye, hvor den er lagret 10 mdr. med jævnlig omrøring af faststofferne fra gæringen. De 23-årige vinstokke er høstet i flere tempi for at ramme den optimale modenhed, og vinen får ikke malolaktisk gæring for at bevare den frugtnære stil bedst muligt.
Château La Louvière betyder "ulvenes tilholdssted": passende i de store skovområder, der var fremherskende, da ejendommen første gang nævnes i et register fra 1310, hvor Bordeaux var under engelsk herredømme. Det ligger i Léognan, syd for Pessac, ca. 4 km. fra floden. Guilloche-familien, der havde slotte i over 200 år, er ansvarlige for dets betydelige rolle som vinproducent allerede den gang.
Slottet overgik i 1620 til en munkeorden, som brugte deres ekspertise godt, indtil slottet blev konfiskeret efter revolutionen og solgt til den velhavende vinkøbmand Mareillac, der byggede det neo-klassicistiske slot.
Andre Lurton, der overtog i 1965, har restaureret det så minutiøst, at det nu er klassificeret som arkitektonisk monument. Både slot og marker var i så dårlig stand, da Lurton overtog, at det ikke er med i klassifikationen fra 1959.
Der er nu godt 70 ha. i drift på grus og kalksten over dybtliggende ler - 58 ha. med blå druer: 45% Cabernet Sauvignon og 55% Merlot og 11 ha. med grønne druer: 96% Sauvignon Blanc og 4% Semillon.
Pessac-Léognan er området lige syd for Bordeaux by, som er en del af det 2,5x større "Graves", navngivet efter den grusede jordbund, der kendetegner området som helhed. Her produceres både rød- og hvidvin af høj klasse. I modsætning til det øvrige Bordeauxområde er hvidvine her en vigtig del af områdets ry for kvalitet. Klimaet er en smule lunere i gennemsnit end i de nordligere områder, og store skovpartier giver læ, skygge og påvirker mikroklimaerne meget; nogle steder betydeligt, også mellem samme ejendoms forskellige marker.
Da de højest rangerende ejendomme er koncentreret her, arbejdede man længe på at få området udskilt fra Graves. De første slotte blev klassificeret i 1953, og AOC Pessac-Léognac trådte i kraft i 1959 med 16 klassificerede slotte; nogle både for rød- og hvidvin. Området er formentlig, sammen med Margaux, det område der først blev plantet med vin af romerne for 2000 år siden. Der er kilder til vinproduktion på slottene Carbonnieux, Pape Clement og La Louvière tilbage til 12-1300-tallet.
Antallet af slotte er drastisk reduceret det seneste hundrede år, hvor byen har bredt sig, men de slotte, der får de bedste priser for deres vine, har nyplantet så mange marker, at arealet alligevel er fordoblet de seneste 50 år til nu ca. 1200 ha; knapt ¾ med røde druer, resten med hvide.
De seneste 15-20 år er kvaliteten af hvidvinene øget meget. Man er blevet skarpere på præcise høsttidspunkter: balancen mellem modenhed og syreniveau, og har fået bedre teknik til at styre en kølig gæring stramt. Vinene er ikke billige, men sammenlignet med lignende kvaliteter i andre områder særdeles interessante og ret prisgunstige, og de bedste modner yndefuldt i mange år, enkelte i årtier.
Bordeaux 2015 er som helhed et fint år med en masse harmoniske, velbyggede vine. Vandreserverne blev fint fyldt op om vinteren, og der var ingen problemer med forårsfrost. En kølig, ret overskyet marts strakte knopskydningen ind i april, hvor solen brød frem, temperaturen steg, og udviklingen stort set blev indhentet. Blomstringen forløb fint i stabilt og solrigt vejr med kun enkelte regndage i juni. Der var lagt op til en god høstmængde.
I løbet af juli skabte tørken og den høje varme nogen stress for yngre vinstokke på meget drænende jorde. Farveskiftet begynde i slutningen af måneden men blev først generelt i august, hvor der kom ret meget regn, og væksten gik i gang igen, hvor den før var gået i stå. Årgangens endelige kvalitet blev skabt i september og oktober, hvor fin sol og meget lidt nedbør blev suppleret af kølige nætter, som forhindrede rådangreb og hjalp til at bringe det forholdsvis lave syreniveau i druerne opad igen.
Alle druesorter nåede fuld modenhed og kunne høstes komfortabelt på de optimale tidspunkter. Flot modenhed, tykke drueskind, frugtstil til den let eksotiske side og nogle steder et noget lavt vinsyreniveau præger årgangen. Mange vine charmerer tidligt, men der er også langt udviklingspotentiale i rigtig mange vine.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
Dette er et godt eksempel på, at god hvid bordeaux kan - og bør - gemmes nogle år, hvis du vil havde det fulde udbytte af vinen. Friskhed? Intet problem. Fylde? Ja, bestemt. Fin syrestruktur? Afgjort. Duften har mineralske toner. Klippe, svovl og citrus, men knap så megen frugt. I munden fornemmes en vis cremethed og noter af fedmefulde gule stenfrugter, golden delicious æbler og let pirrende citrus. Alderen anes kun perifert - mest i form af den fylde og fedme, vinen har fået med årene.
Relaterede produkter
9fw1mama34s
azmrytkhor76yvfk2h3ujxsv5xx08wml
8swue3hoppvesqugdcbvd
DKK 000,00
DKK 000,00
203pphiaz2r
q2kli41iykno1ii8mhmu2sjvb947em03d
vj2vqg2enmki93dowdkco
DKK 000,00
DKK 000,00
py4hv0mtcv
ts4hhsc3pxodxldievv3xxbe5pevd7s
ookrg513vxghfd9l7waol
DKK 000,00
DKK 000,00
i2p8cjvnoxs
lxf80q6j939dtlrhj864vtslqa0wmjsxr
mw2xlbzsopavcenceulwy
DKK 000,00
DKK 000,00
8on6052n8vf
1s2ahvhylxwoav2krj2wddrh6ped5dq7
q74456p8mtqf0yga146k
DKK 000,00
DKK 000,00
