"Prestige" er den røde topvin fra ejendommens ældste parceller af ca. 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. En vin for de, der kan lide Saint Emilion, men har svært ved priserne. Meget mørk med tæt frugt og fast struktur, med krydderi fra fadlagringen. Til okse, lam og vildt. Absolut en madvin som ung.
Hvis det er varmt, høstes druerne om natten for at sikre mod, at gæringen går i gang for tidligt. Efter udblødning og udtræk af smagsstoffer i et til to døgn gærer mosten længe og ret køligt. Vinen får 2.gæring / malolaktisk gæring og videre lagring i små egefade; ca. 1/3 nye, 1/3 brugt en gang og 1/3 brugt to gange før. Det afbalancerer fadpræget til frugten. En meget seriøs vin, der vinder ved dekantering som ung og kan udvikle sig og afrundes over flere år. 4-5 år gamle udgaver er af smagere blevet "beskyldt" for at smage som en lille Cheval Blanc!
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château des Eyssards siden 2001. Château Eyssards ligger sydvest for byen Bergerac, der har givet distriktet navn, på sydsiden af Dordognefloden i området Saussignac, der også er AOP for deres fremragende, søde hvidvin. Domænet har været i familiens eje siden 1929, og der er 20 ha. med Merlot, Cabernet Franc og lidt Cabernet Sauvignon plus 28 ha. Sauvignon Blanc, Semillon og Chenin Blanc. Terrænet er bløde bakker med jordbund, der meget ligner den i St. Emilion, som der er en halv time til i bil.
Pascal Cuisset har tegnet ejendommen i 30 år. Han var oprindeligt indenfor foie gras, mens hans bror var vinuddannet, men blev "solgt" på god vin og skiftede spor. Der laves en bred palet af vine i alle farver, og vinstokkene er plantet med en meget højere tæthed, 6000 stokke pr. ha., end det er almindeligt i Bergerac, hvilket i sig selv giver lavere udbytter. Domænet er certificeret bæredygtigt under "Terra Vitis", men selv om han overvejende arbejder økologisk, vil Pascal ikke bindes ind i regler, som han udtrykker det. Han har forbindelser til Sydafrika og er fascineret af, at man har frihed til at udvikle sin vin, som man vil.
Andrew Jefford skrev i Financial Times: "Hvis jeg skulle tippe en vindyrker til kommende storhed, ville det være den kompromisløse Pascal Cuisset fra Château Eyssards".
Bergerac kunne måske kaldes det glemte Bordeaux, for rødvinene ligner meget St. Emilion i grundstil, og mange hvidvine kan sagtens interessere de, der holder af god Graves. Områdets ca. 12000 ha. ligger i blødt bakket terræn lige øst for Bordeaux, længere oppe ad Gironde floden. Der har været dyrket vin siden romertiden, og vinene har historisk været solgt som Bordeaux, før området blev afgrænset. Transporten ad floden var let, men vinene blev gerne nedprioriteret af de handlende i Bordeaux, som favoriserede deres egen vin.
De små 1200 dyrkere høster stort set de samme druesorter som i Bordeaux. Dog dyrkes også Loire-druen Chenin Blanc. Jordbunden er meget varierende, men er i store områder ler-, kalk-, grusblandinger, som meget ligner jorden i St. Emilion. Der er ikke mindre end 13 appellationer for røde-, hvide-, søde- og rosévine, hvilket ikke gør det lettere at udbrede kendskabet til vinene. Rødvinene har generelt ry for at være lidt rustikke og "landlige", men der er store variationer i kvalitet og stilarter, og priserne for de bedre vine er ofte væsentligt lavere end tilsvarende fra de mere kendte områder hos den berømte nabo.