Frankrig
Naturvin
Kalder man vin, som laves af druens egen gær og i reglen laves så bæredygtigt som muligt. Navnet er ikke beskyttet og skal ikke leve op til officielle krav, men betegner i reglen vine, der laves efter biodynamiske principper -og med kun lidt eller ingen tilsat svovl . Der vil altid være en smule svovl i vinen, da det dannes naturligt under den alkoholiske gæring, men svovl tilsættes som regel ikke. Mennesket har behov for sulfitter, som er unikt ved at kunne binde tungmetaller samt hjælpe leveren og galdeblæren. Vi skal i reglen have ca. 850 mg/dag, som vi får ved hjælp af kød, mælk, æg -og vin. Men for meget sulfitter kan påvirke smagen. Sulfitter tilsættes for at hindre oxidering af vinen og eftergæring på flaske . Naturvine kan ofte kendes på en særlig oxideret aroma , som kan kræve tilvænning. En af pionererne var Kreydenweiss , som fortæller, at denne iltede smag forsvinder ved iltning af vinen -på en åben flaske eller i glasset. Herunder EUs officielle økologi-mærke. Dette mærke kan ses på naturvine -men vin med dette mærke behøver IKKE være naturvin. Se også: http://www.lesvinsnaturels.org/