260,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais Rouge, Château Cambon
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
260,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318622 |
Beskrivelse
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
hheydgz6i1e
y47yl3ztgqiwx0gwoqigc5i1c1nd496
0v6gjkkcalwkdxwmrtaa21s
DKK 000,00
DKK 000,00
z3ata372a9
3zdrtvvgvwso1z53salm8yv891ywgeak
vni6sn0umcok1fo853z5j7
DKK 000,00
DKK 000,00
5h1nrgwmmf3
jjc26bq62dbtqvwg1d15x3rl18nemlhq
jq1u5lrs9cqumje5bjac0l
DKK 000,00
DKK 000,00
9pqzx24x8kf
wn99hipz1fhxzmlviff9qbyj4foy37j3
johxy06fi6fbiwh4dfbgj
DKK 000,00
DKK 000,00
u21cvgrrkfb
z2dfv7na2w8cqjqe20vu9gsk4qj48zlr
sw2e60v9rnh7qvti1btv9
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
wd0cce5pwvo
p5z6gmtdz0a2kkky6k2eusqlmy88vk8ya
qer7k9la55mkvy3b1p1duk
DKK 000,00
DKK 000,00
74u1hs90dq
p7u3tkh9bqirmgvmyfoc3r3azazqw7ukq
2nx3rbund4o7bwa403xtly
DKK 000,00
DKK 000,00
543e2mmbd4q
ehblz7afdo6d7zstyhblgsvvsby0uo5
19agdty56g4crm54ul2pdb
DKK 000,00
DKK 000,00
xdllw6isspe
4vk824ljf15ebjgsfby935l3mvcdzbcfm
i997thaxpack77uijwa5v
DKK 000,00
DKK 000,00
ccbur1cers
0he68gnwzcf4qi9xkc54uf33zxco239xj
eiozp72ufxd0abyvdjikbg
DKK 000,00
DKK 000,00