260,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais Rouge, Château Cambon
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
260,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318622 |
Beskrivelse
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
e9a24v9xn86
iz4nvfyzpjecm9m0790jhfxouyb5h3ftg
kafx4z0zmgl3n8ecihmz
DKK 000,00
DKK 000,00
hcis2g4yysd
ydj17rx3kkmicb0i6fmljdp2k4ulityx
7cjehjuyxuuy2zid0hvw1e
DKK 000,00
DKK 000,00
96uxvlb9xjv
tyb7jh0ch8p8y6cho9bx0l9pbfcd0gxy
u6sxjnv5rnabshsdmr45s4
DKK 000,00
DKK 000,00
1sv4r3dprmt
h2pgkrghsv6qm0o2e6gvzreh9uvymwrn
9ssi7jm34zvfazl1bte8x9
DKK 000,00
DKK 000,00
d0lv0ede7ue
1mf8iag60g1k515vaewr6az1a6yd3uw9
3bq063b0qcelu8qyhq17qd
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
vll0czooz8
qou5c4io90prm97enxz1wboootsg3qa4
bn0abjd51s8ojv98puyqbh
DKK 000,00
DKK 000,00
0pazsj29fqfd
hz20vt542f7cvstd1srj4nuee1p54h5g
xj1bg1e28spvaxeic65p3p
DKK 000,00
DKK 000,00
1fyhimi73vn
p02kzbbb3bhh39j4rn3m9q4qgiy4370va
hmyodfcxn96fy9hql4cxu6
DKK 000,00
DKK 000,00
ua1osgrtgcq
vst47xw5jc50d6xy4w0rbhk4v5okndeh
avhqvc8tjrs02aj963jcs6e
DKK 000,00
DKK 000,00
qdc2rd6yo5h
5cy3pvkpxjp81rnjok6t68of0j7xmte0s
eoy56cs8hw9if2d1628sr
DKK 000,00
DKK 000,00