275,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais, Château Cambon
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
275,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318622 |
Beskrivelse
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Den afdøde Marcel Lapierre og Jean-Claude Chanudet. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev et ubestridt benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og det er nu den tidligere vinmager, Alexandre Iwasuila, der fører slottet videre. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved kulsyremaceration placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Metoden giver en mørk vin med meget frugt, som ofte kan nydes ung -typisk Beaujolais
Når hele processen er færdig, presses drueklaserne, og saften får lov til at hvile i tanken. Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt er beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
y44jilm6d2k
i31myt2i3ik7farzhel7yi22apqys37hu
suxgtqrr8gnlo4hs7s8e1
DKK 000,00
DKK 000,00
46eskqfwrxs
ux38km8o57gtekb8b2g0a89n9bcks2os
yr93tbpwni8ms2tdtahxsr
DKK 000,00
DKK 000,00
h454e4ak9fh
7874p6sjuw3h92hsnuvvfcizh8f6nsi49
t9xk74xu2he6edaa55y1t
DKK 000,00
DKK 000,00
0mpwp0xrb89
6ai3cfrhr34ytg6r2s854m3dkhuqj4zj
eiev4rslsdzmqzawzb5ee
DKK 000,00
DKK 000,00
cyab2bmv8w
atu2lg1bk5ehfukbyflwc86e9c38dbtc
ur3ee67nom04h8acuo5l8k
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
nwn3rzzvx7r
exmx0ysb7zi5ji9goulmf62yr9x3wky4t
qs060t1dgw72bsqm2hv7b
DKK 000,00
DKK 000,00
9lp1qincxha
88brbmcala4w8yz0zgffjsey9v5g8d
qoahi0mij24264uxjlclt
DKK 000,00
DKK 000,00
j7vbhd3qpai
1iqjo52iodk1n55tuvql0vm81hrn750kf
g0f3chk6sswhdeizoglunm
DKK 000,00
DKK 000,00
8vdsx12l4rg
w9mhpl7zhmyayjgj5u9br0mhoif2hrq
xbxf55z254on6q7n19kuaj
DKK 000,00
DKK 000,00
mntcqot5b8p
rp1dbxcdvcidcgmde0bhobo0ydkf7gn4
o0mnbrxsmwrwawvhtgqbl
DKK 000,00
DKK 000,00