260,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais Rouge, Château Cambon
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
260,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318622 |
Beskrivelse
En rigtig frugtbombe der skiller sig ud. Den maner enhver forestilling, nogen måtte have om Beaujolais som endimensionel, til jorden. Smagen er frisk og saftig med skøn, frisk rød frugtsmag, lidt røgede toner og silkebløde tanniner, og hele herligheden ender i en forfriskende finish. Her er en flot dybde og tekstur fra de gamle Gamay vinstokke. Server afkølet ved 12 grader til f.eks. stegt torsk med chorizo-stykker eller coq-au-vin.
De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
y9wwkat3jh
j1w2eam2wyb2wb31vc7artraiz92i1fih
hbzw1sliwxm2cx573kz6mr
DKK 000,00
DKK 000,00
ta0khg2mjs
1tjveqfjadfytr5tbzqt6qqeswnzapf7e
2fl7ay4yrsgo4lqgm5e1ps
DKK 000,00
DKK 000,00
fkg3x8hstrk
qkhrwkshkbd4k69ozdeo9lvo4zo5wlumn
k3bskjqeq5qbcm806xguks
DKK 000,00
DKK 000,00
txicsbrx6he
x7h3j898b7aamabjrxfi2lxxu1np64tga
h17hwajj5zqokheyg02yeo
DKK 000,00
DKK 000,00
qh4hcez0ja
kgb1xoxtzxctfh7x1mlvnkg8w9iwnkve
k1g5tdpdrrpvjahcz6d72j
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
lyqqpo6nwyc
9os0umsac8f5duio08zlymd1wjx5wcfx
5l47g8h879loqgnrdxldzp
DKK 000,00
DKK 000,00
zhedvxmp1u
duu0kmn66xd5l6r8n7x7unhvx63063kfu
g8eo2uuci4vo7disatnoj
DKK 000,00
DKK 000,00
hqfia36d0cm
dmzd1ny57fkmvi45d15jx0o9atbarysh
kop0s7n7cs9efg1kyy3eck
DKK 000,00
DKK 000,00
0lku4nak51w
z9js89m5tex5ao70hzfni7g8cb7e0lg4
ge0tscn83gnaotu7by0ua4
DKK 000,00
DKK 000,00
harkevp3uxa
3f50tc63igv18ejzh3v17pnjjhma9noj
egprpaf96logfvk8hh4ek7
DKK 000,00
DKK 000,00