325,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Brouilly, Château Cambon
Din VInguide | 93 / 100 |
Spritnyt | |
Spritnyt | 93 / 100 |
325,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318822 |
Beskrivelse
Majestætisk eksempel på Brouilly. Fuld af friske afskårne blomster, søde kirsebær- og blommesmag og en blød og overdådig mundfornemmelse. Fremragende serveret kølig ved 12-15 grader til hovedretter af lyst kød.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på 2 hektar granit- og lerjord. De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Din VInguide
Fremragende. Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker og læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Relaterede produkter
wnwqdz0ow5
tfc46n4smyr8nyzobys2wp7b7qcfdt6hb
ev741tzqvsf9zlxtoo7ksv
DKK 000,00
DKK 000,00
1jl77daxz0x
oh5rs83o24igjd5lgftpp5cq2uadulewg
f9a1qzmhd1p1dbvbspcg7g
DKK 000,00
DKK 000,00
x735tblmom
p61etwpvghvzh9p7rm9fp9r1ia95sbb
78vax3v6vbyfngde1v396t
DKK 000,00
DKK 000,00
gu7rn4gvi
8my450syzg3cuq5fd2mpywdeuunf7s4r
vpa9feqfo7jf9p3qiqhnbg
DKK 000,00
DKK 000,00
alei7vfqozj
9etbcautrbu1amuei2e0ov6uat4c81vj3
zgzqrrgldueycfxdto5ghn
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
gg85tle4r74
pa6mfbz9wks0sx9jz39s8sghyhklfv5
386x9hetmalerghhj9fi2k
DKK 000,00
DKK 000,00
n2ivavoadp9
lqebie71cw2f1hmop354uz1cv91yo9b
u1f66xgwytokunlodzop
DKK 000,00
DKK 000,00
h28y4z8807
vqbiw6ejbnqb5p9pbkkrphqnzpx640c4
x240e1s47di808xensufwd
DKK 000,00
DKK 000,00
wt7a2cyul7
4ug4291zhhl2jb37atiqq5z89w1r3iwa
bt0e9lmoigwlcyypcfmv8s
DKK 000,00
DKK 000,00
7qfmsuagdh
dn4ca4gvu5u6cggx22yo198j63vwz8nlv
49fx3poiaiy57ubugz22km
DKK 000,00
DKK 000,00