330,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Brouilly, Château Cambon
330,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318822 |
Beskrivelse
Majestætisk eksempel på Brouilly. Fuld af friske afskårne blomster, søde kirsebær- og blommesmag og en blød og overdådig mundfornemmelse. Fremragende serveret kølig ved 12-15 grader til hovedretter af lyst kød.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på 2 hektar granit- og lerjord. De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og det er nu den tidligere vinmager, Alexandre Iwasuila, der fører slottet videre. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
cskzmdlxg9e
u8x91uuv9aqn8iu11cwdwww3b54ninyg
sg1ms4mnklj5o9lbiudh9o
DKK 000,00
DKK 000,00
7kg4wnrb4dp
2xt1gozcjkkvmk4tykaiuhgn7ks94l11
fae7x8mkeci4qqoruufvei
DKK 000,00
DKK 000,00
c7lbprg3bri
x8a063fkseqid0vgcar8fpna2kh370d
gv0z8k0fq196u7ebh08hqq
DKK 000,00
DKK 000,00
ta975947wi
kt4ccx2ycaqpgurympr28pda0cm4hg9pd
xvi5lswvx1lk7jvdhyxjg
DKK 000,00
DKK 000,00
y2jdrc8mpc
9wfvcs8erdqqnj3r08ylkzadrye19st
wz6lobk9hs8nha0mwj4pc
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
v8jb1v1e88
q2m1a85x09klgui4vb76fkcbtp8sf6sxf
sx5a9xms7mkn8usve5il
DKK 000,00
DKK 000,00
0na8antx4t
59rxj2lbf6b7hil2q6osoqppay2n1bmyp
xv21f3z3nckwpypzr9kuq
DKK 000,00
DKK 000,00
61b713dazfn
ylw6d661anmtx4f95u7c19l18d0edm1j
7drrkrrbtx0ugqnt5c65d9
DKK 000,00
DKK 000,00
cf6b7fwe2re
nyvqvd2rkqjhaihqswa0u0ry07p4r4ld
hjio40ovk4wo3qtdlcsc2k
DKK 000,00
DKK 000,00
nhbv8tu72l
exswvix95on1hobjh9ydylsvhldwdc3x9
20wjx97oag7x5xndrx881
DKK 000,00
DKK 000,00