325,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Brouilly, Château Cambon
Din VInguide | 93 / 100 |
Spritnyt | |
Spritnyt | 93 / 100 |
325,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318822 |
Beskrivelse
Majestætisk eksempel på Brouilly. Fuld af friske afskårne blomster, søde kirsebær- og blommesmag og en blød og overdådig mundfornemmelse. Fremragende serveret kølig ved 12-15 grader til hovedretter af lyst kød.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på 2 hektar granit- og lerjord. De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Din VInguide
Fremragende. Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker og læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Relaterede produkter
h04w07ynrga
7bc6debvxkmvab7visz4rhlvgexornoog
yehl2lpyn8z6lfug79suk
DKK 000,00
DKK 000,00
ltc3ep21vv9
szfacq8cuisbgiopfr2rrcmzfers7aa
xwme7omoosc28s890wnc4p
DKK 000,00
DKK 000,00
85fjc7ptp
kg85q1ffweh3btzr7pthithw4q3fdzcpb
h7sgdokwiby5bwakyrfvg
DKK 000,00
DKK 000,00
p7fbwdyafzo
n2n90c8gltapokxppvmx1xvt0791cgk8
mwys96rggy68sbhmropad
DKK 000,00
DKK 000,00
yw1ud3uvnpp
943ps5t9pbnr7kr1hqj6wb396d44f7h
6k8q8xla7z7zw5s8l5d4a
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
4k93o0m81my
t20acjkmo6zcqjlk2dgahyke9pwqjzkj
8wag7sh6d3at8pgcyo5efc
DKK 000,00
DKK 000,00
saxumariwy
vw6cral7btmujvrdlcb4jpzn4ty64untd
xi4ued2yujgxd2gmzgupp
DKK 000,00
DKK 000,00
66188srb76u
nfnrhd63hoqtmplke8q87fn3tr2ez51fm
qt42af3779gte5m7d4nj5r
DKK 000,00
DKK 000,00
1o6hcerce74
6ajzgqs196kpttp01ddcfbbwi035f8jo
8lye1gszjlljimcwbvm5qr
DKK 000,00
DKK 000,00
yo8fa58j5hf
uljm5pl4hul0t5dmagxkptanakyh33tv0o
8mkjhqjwcta7i71j2na9w
DKK 000,00
DKK 000,00