325,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Brouilly, Château Cambon
Din VInguide | 93 / 100 |
Spritnyt | |
Spritnyt | 93 / 100 |
325,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318822 |
Beskrivelse
Majestætisk eksempel på Brouilly. Fuld af friske afskårne blomster, søde kirsebær- og blommesmag og en blød og overdådig mundfornemmelse. Fremragende serveret kølig ved 12-15 grader til hovedretter af lyst kød.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på 2 hektar granit- og lerjord. De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Din VInguide
Fremragende. Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker og læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Spritnyt
Lidt perlende lige da den skænkes, men lækker læskende frugtstyret.
Relaterede produkter
d7850fok1k4
7xmjk0ls5189temm325uinnan4o900jn
cvwynspzkrgxa09yt4giqk
DKK 000,00
DKK 000,00
sqtpy4ajak7
ncxyni9au9pscnfj8l3gmae6d7trsaric
4ikv5o9rq76c2lp33hopap
DKK 000,00
DKK 000,00
m75o35rgbvm
vfzds7arszifhwsl2u1q5e875tr7fiq2p
01g7zi2kqlv5194qkfqy5tg
DKK 000,00
DKK 000,00
yzc40eis4mm
z14v240q67tonkiqmeg4p3jqtkgttpc4
ukbrle2wjtofe8u5iles
DKK 000,00
DKK 000,00
kw0fdjp4pwq
6hp1xdvvlkr5rxik8zs9agsrz49uyq4q8
0a7gp8z3z6dg87hb0bbhlmd
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
k5r27d4paul
hahs570lkhcpzcsuortwgc6nxwijjqhxh
w1scm4tqghl8nlt3ri4xm
DKK 000,00
DKK 000,00
peh7qxq7dvk
29rndlk3lb7iadngj5yqpw8sgnjfq1c
h52umjfenouw8ns2axvrdb
DKK 000,00
DKK 000,00
n7v14xkw5z8
gdis97gzbnnrvzsw01mnd540gkunyfk
rxm3rvf4ego1ufo60rvn
DKK 000,00
DKK 000,00
upuqp0llio
ryfvvievul9lq1lgqzfjpg3kjrhc09po
iqxybnj9th65fkv35fpy
DKK 000,00
DKK 000,00
5rmr6aoou9t
4hfzaszeiy8dyzlsyklbcbnhsmp07ifok
gbemyssjd4pvp023ls3f4r
DKK 000,00
DKK 000,00