330,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Brouilly, Château Cambon
330,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318822 |
Beskrivelse
Majestætisk eksempel på Brouilly. Fuld af friske afskårne blomster, søde kirsebær- og blommesmag og en blød og overdådig mundfornemmelse. Fremragende serveret kølig ved 12-15 grader til hovedretter af lyst kød.
Druerne kommer fra vinstokke plantet på 2 hektar granit- og lerjord. De høstes i hånden og bliver detaljeres sorteret i kælderen. Vinen laves via metoden "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration)* med hele klaser i 10-15 dage. Vinen lagrer herefter på egetræsfade mellem 6-9 måneder.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Jean-Claude Chanudet og den nu afdøde Marcel Lapierre. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev ubestridt en benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og Alexandre Iwasuila fører nu slottet videre med samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration semi-carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Brouilly er den største af Beaujolais' Grand Crus, og sammen med Côte de Brouilly er de de sydligste af Beaujolais' 10 Grand Cru'er. Brouilly fik sin AOC i 1938. Jorden er unikt homogent i området. Den består af granit, skifer, sten og en smule ler. Vinens farve har normalt mørke lilla nuancer. Næsen domineres af modne røde frugtaromaer, og smagen er elegant og finesserig med bløde tanniner. Jorden består af lyserød granit, kalkholdige blå sten og mergel.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved "maceration semi-carbonique" placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Det er en metode, der typisk anvendes i Beaujolais.
Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en mørk vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer, som bør nydes ung.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
6gkyszu3sf
ashzte4rkdjp0k3er5gp5hrd5vq7jqod
ap8l7tbtrfx38vlxwolup
DKK 000,00
DKK 000,00
gc3kkd5gq5j
vsikq9gx5roz6dcccs5culqeqwgn9d0ma
7h4yp4807dm57h2ei2voyo
DKK 000,00
DKK 000,00
7thhmhbh2v
c25fmdps2rltag2hwb8ocah4o0ukbwt
9byi8yyf2o9fznd97lkiic
DKK 000,00
DKK 000,00
hkzsh0sv7ig
qsvqq2gzrymg9cxdbwfn4lhk90x1f7ojo
gp7sid1z9fnvtyib0nev
DKK 000,00
DKK 000,00
4d309qfaezj
wcakj1jtr2oxkh2f5l3dei1j7jwibym9s
vj8mm5ps88a2qwtbpzh5g
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
kb3a657fzp
nbgdd7nn1efbt3lu955ufk4qml6gk185
vd2cx7l98sodt889d8xbb
DKK 000,00
DKK 000,00
nch7c7q1zxb
7q9jolgs4lx7vi7ujtwat30jeoz9q1h4w
kpa8xoofnekkft5zp0mzh
DKK 000,00
DKK 000,00
eoyys0oydz
597bmyq2k5fs2h5fi72gcmkcly5yvn32
q5gxylf8v2r1mpzclhnpk
DKK 000,00
DKK 000,00
bxqqv815beh
laof0xr9vsio7pf8oz56c9bzxonpmm4vo
by4890p3dqt2k0dapoel8
DKK 000,00
DKK 000,00
s9voqyf6xh7
8ns4e5ng1kgvp6izckm6mreww3j6askh9
r9owmi3n0amhqsmff0r1d
DKK 000,00
DKK 000,00