This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Spanien

2021 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Oldenburgs Vinguide 19 / 20
Din VInguide 94 / 100

Italien

2022 Barbera d'Alba Superiore Sarà Camparo, Piemonte

Vinhjernen
91 / 100

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100

Spanien

2016 Olivier Rivière El Cadastro, Arlanza

Robert Parker 94 / 100
Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93 / 100

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt
110,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
Vinhjernen 91 / 100

Italien

2022 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Chile

2020 Cabernet Sauvignon Selection, Terrapura, Valle de Colchagua

Ikke på lager

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100