This website requires JavaScript.
  • 2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

    Her er syntesen af, hvad området byder på: 50% Dolcetto giver druenær, frisk ungdommelighed, 25% Barbera tilføjer mørk frugttyngde, og 25% Nebbiolo et rankt element af struktur og mange smagsnuancer. Druerne er dels fra Diano, dels fra La Morra i Barolo. 20 til 40-årige vinstokke på marker, der vender dels mod øst, dels mod sydøst og sydvest, da druerne har forskellige krav til optimal udvikling.
    Efter manuel høst i små kasser på forskellige tidspunkter vinificeres hver drue for sig med gæring i ståltank mellem 15 - 30 dage med daglige overpumpninger. Dolcetto lagres videre 12 mdr. i ståltank; Barbera og Nebbiolo ligeledes 12 mdr., dels i 25 hl. fade af fransk eg, dels i 2.- og 3.-års barriques. Efter blanding harmoniseres vinen 6 mdr. i tank, og 6 mdr. på flaske efter tapning. En vin, der, med sin sammensatte karakter, er velegnet til at spænde over et måltid med forskellige retter.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2021

    Alc.

    14,5%

    Område

    Piemonte

    Land

    Italien

    Vinhjernen
    Vinhjernen 91 / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeØkologisk
    LandItalien
    DistriktPiemonte
    DruesorterBarbera (25%)
    Dolcetto (50%)
    Nebbiolo (25%)
    Alkohol %14,5%
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2021
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer111321

    Vinhjernen

    Flot langhe rosso 2021 fra @camparowine lavet på 50% dolcetto, resten fordelt ligeligt mellem barbera og nebbiolo. Der er tobak, blomster og rød frugt i den indbydende næse. Munden er pivjuicy med ivrige tanniner og fin syre, sikkert fra barbera. Gå ud og lav en carbonara og sæt den her på køl imens.

    91 / 100

    Vinhjernen

    Flot langhe rosso 2021 fra @camparowine lavet på 50% dolcetto, resten fordelt ligeligt mellem barbera og nebbiolo. Der er tobak, blomster og rød frugt i den indbydende næse. Munden er pivjuicy med ivrige tanniner og fin syre, sikkert fra barbera. Gå ud og lav en carbonara og sæt den her på køl imens.