Moden og meget harmonisk vin af 100% Tempranillo-druer fra 65-90 år gamle vinstokke med meget lavt udbytte. Meget rig på nuancer: kirsebær, solbær, viol, tør mørk chokolade, vanilje og tobak i et fast korset af moden tannin og syre med tone af appelsinskal. Bl.a. til vildt, stegt oksekød, stuvninger og modne oste.
Efter manuel høst og druesortering to gange følger en kølig udblødning og gæring i fransk eg, hvert parcel for sig. Malolaktisk / æble-mælkesyregæring sker i 100% nye franske barriques før vinen lagrer videre i 18 mdr., inden sammenstikning af den endelige vin og flaskelagring mindst to år.
Obalo går efter at udtrykke den sande og unikke frugtrigdom af Riojas Tempranillodrue og samtidig fremhæve den moderne Rioja stils mundfylde og struktur. Vingården hører til den nye stil i Rioja, "las modernistas". Vingården er nybygget fra 2006 og ligger højt på bjergsiden, på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.
Jordbunden er i alle marker variationer af kalk, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toasting og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.