Spanien
Tavel
“Le 1’er rosé de France”, står der på stort skilt ved indkørslen til den lille by, der ligger lidt vest for Avignon nær motorvejen mellem Lyon og Barcelona. Her fremstilles nogle af Frankrigs bedste rosévine -og kun rosé. Det særlige er, at der laves både rød og hvidvin, men de må ikke bære byens navn, det må kun den lyserøde vin! Laves af minimum 75% Grenache , suppleret med Cinsault , Syrah og ofte andre druer. Vinen gror på sandsten, ofte dækket af rullesten. Ialt 933 hkt, der årligt leverer godt 5 millioner flasker. Vinen er ofte ganske stærk (13% eller mere) med diskret, krydret duft og ganske fyldig smag, ofte med fin lille syre . Kändisser som Brillat-Savarin og andre har prist Tavel -og mener, at den kan gemmes. I dag drikker man dog vinen ung, i reglen inden for 3 år. En perfekt vin til for- og frokostretter. Et stort kooperativ leverer knap halvdelen af al Tavel, men en rækek private domæner leverer også god vin. Prøv Tavel fra Corne-Loup .