Frisk aromatisk hvid Chardonnay med egnstypicitet fra den sydligste del af Bourgogne i Mâconnais. Vinen er frisk med en skøn mængde vilde blomster i duften. Behagelig, let parfumeret og dejlig rund i smagen. Denne vin er et skoleeksempel på den sprøde, krydrede, elegante stil, som de bedste fra området er kendt for, og den bør drikkes ung for at opnå dens fulde friskhed. Ideel som apéritif, lette retter og stegt fisk.
Bouchard Père & Fils opkøber druerne til Mâcon-Lugny hos kontraktdyrkere, som forpligter sig til at leve op til Bouchard Père & Fils' strenge kvalitetskrav. Vinen lagrer udelukkende på ståltanke for at bevare friskheden.
I Mâconnais markeres overgangen fra nord til syd i Frankrig. Her er markerne ikke pænt struktureret på lige linjer, som man ser det Bourgognes Côte d'Or, men de ligger nærmere lidt mere tilfældigt rundt på bjergsiderne. Vinene fra Mâconnais er ikke opdelt i Premier Cru eller Grand Cru, men navnet på appellationen Mâcon kan på flasken efterfølges af navnet på den byen, hvor vinen kommer fra, som eksempelvis her, Lugny.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.