Spøgefuglen / the prankster = Chester Osborne har slået til igen, ved at lave en desservin af botrytiserede / skrumpede druer med hidtil uset drueblanding fra kystnære marker på Fleurieu halvøen. Her er fed viskositet, orientalske krydderitoner og tørrede frugter kvikket op med lidt lime/orangefriskhed og et, for drueblandingen, overraskende fint syreniveau.
Vinen er lavet på 60% Chardonnay, 30% Semillon og 10% Viognier, hvor Semillon er den eneste af dem, der vanligt ses botrytiseret. Chester Osborne er kendt for at tage nye initiativer som dette med jævne mellemrum. Markerne tæt på vandet kan noget særligt med de tågeforekomster, der fremmer botrytisangreb og får druerne til at skrumpe og koncentreres. Meget få har marker, som gør det muligt at lave sådanne vine ret regelmæssigt. Både mild, eksotisk og overvældende.
Botrytis svampen er nøglen til disse vine. Den kræver morgentåge eller dis, efterfulgt af varme og tørt vejr op ad dagen. Forhold, der bedst findes langs floder med køligt vand og i kystnære markområder. Svampesporer sætter sig i revner i drueskindet, de skifter efterhånden farve til lillabrun, mister saft og skrumper, og der dannes aromaer af bl.a. nød og tropisk frugt, ligesom syren koncentreres. Desværre for dyrkerne sker det kun, hvis druen er moden nok, vejret er rigtigt, og kun langsomt og uregelmæssigt. Plukning på det optimale tidspunkt kræver talrige gennemgange af samme mark igennem uger med trænede plukkere, og udbyttet er lavt i forhold til arbejdet. En risikofyldt og dyr produktion, der ikke lykkes godt hvert år, men er en himmerigsmundfuld, når den gør.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet "The Art of Being Different". I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d'Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Sydaustralien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia. Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er højt, og man får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt er der 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og man har, udover mere velkendte, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.