Sød Loire Chenin Blanc - elegant, rig og powerfuld med 74 gr/l. restsødme. En Coteaux de Saumur der er tiltalende og charmerende, og som byder på søde smage som tørrede abrikoser, honning og toast. Sødmen afbalanceres af en friskhed, så vinen fremstår urtolig vellavet og harmonisk i glasset. Servér ved 8-10 grader til skaldyrsrisotto, fyldige kyllinge- og fiskeretter med beurre blanc samt til blåskimmeloste. Kan gemmes i op til 10 år.
Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år, som vokser i en jordbund af blandet sand og kalksten. Høsten foregår i hånden, og druerne presses nænsomt i pneumatisk presse. Den alkoholiske gæring sker i ståltanke, mens lagring sker i 228 l. franske egetønder med gærresterne og med regelmæssig omrøring. Vinen ligger på fade, der kobineres med 22% ny eg, 26% 1-års fade, 20% 2.-års fade, 19% 3.-års fade og 13% 4.-års fade. Den endelige vin sammenstykkes af de bedste fade.
Les Beaugrands er Langlois' kronjuvel. Vinstokkene vokser langs skråninger, hvor højdeforskellen er på mellem 10 og 25%. Parcellet er beliggende i Saumur-Champigny, en appellation kendt for sin Cabernet Franc, men med tiden indså Maison Langlois det enorme potentiale i parcellet for skabelsen af en sød hvidvin. Terroiret er befordrende for en ensartet udvikling af ædelråd. Det fremmer sukkerkoncentrationen i druerne og gør det muligt at producere en unik nektar: Gylden farve, silkeblød mundfornemmelse og aromatisk rigdom, altid med en smuk syrlig friskhed. Langlois tegner Les Beaugrands' nye historie.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Maison Langlois siden 2024. Maison Langlois er en specialist i Crémant de Loire. De holder til i Saumur i Loire og er et af de historiske Crémant de Loire huse og et referencepunkt til vinen. Det hele begyndte i 1885 med Édouard Langlois og hans hustru Jeanne Chateau, der grundlagde vingården mhb. på at skabe uimodståelige udgaver af Crémant de Loire, og de har i dag opnået et ry som en af de seriøse producenter af Crémant de Loire. Champagnehuset Bollinger var så imponeret over kvaliteten af Langlois' mousserende vine, at de slog sig sammen med Langlois i 1973. Siden da er flere mindre vinhuse i Loire kommet under paraplyen - og sidst med Sancerre-specialisten Hubert Brochard fra Chavignol.
Langlois laver vin fra 62 ha. marker spredt over Saumur, hvor jordbunden er kalk og vejret tempereret med indflydelse fra Atlanterhavet. Bæredygtighed og socialt ansvar er meget vigtigt for dem, og siden 2000 har de været medlem af foreningen Terra Vitis, som er fortalere for ansvarsfuld vindyrkning. De forventer økologisk certificering af deres druer fra 2025. Da der indgår reservevin i Crémanterne, går der en del år, før de bliver certificerede.