Allerede i duften viser vinen sine kvaliteter ved at være fin og præcis med duft af frugter, blomster og toastede noter. Den er en utrolig elegant og med den livlighed, som typisk ses i vinene fra Les Genevrières. Præcis og mineralsk i smagen og med en snert af eg, som fans af traditionel Meursault vil elske. Den har god vægt og intensitet og en lang finish med fint lagringspotentiale.
Druerne høstes i hånden og sorteres manuelt. Druerne presses nænsomt ad to omgange, før gæring og lagring 9-10 mdr. i egefade, hvoraf højest 15% er nye fade. Herefter den ligger yderligere 3-4 måneder på ståltanke.
Perrières 1. Cru ligger på midtskråningen i den sydlige del af Meursault, hvor jorden er grus blandet med ler og kalk, hvilket bidrager med kompleksitet og struktur til vinen. Bouchard Père & Fils ejer 2,65 hektar af marken, og den er ofte den første Chardonnaymark, som høstes grundet den tidligere modning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Meursault er et af verdens mest kendte steder for hvidvin af høj klasse. Kommunen ligger ca. 10 km. syd for Beaune og lige nord for Puligny-Montrachet. Chardonnay har ry for at performe ekstremt godt lige i denne del af Côte de Beaune, ikke kun for de berømteste marker, og med en vinstil der generelt er noget mere kroprig end de sydlige naboer - og det uden at miste finesse. Byen ligger ved udmundingen af en vestgående sidedal mod Saint-Romain. Der er derfor stor variation i de enkelte markers orientering. Områdets potentiale blev opdaget af munkene fra Citeaux, som plantede de første marker i 1098.
Jordbunden er domineret af kalksten med varierende mængder af mergel og ler men veksler meget fra mark til mark på de næsten 400 ha. Ligeledes er højdeforskellene større end i Montrachet-kommunerne mod syd, med vin plantet mellem 220 og hele 380 m.s højde. Kombineret med jordbundsforskellene, den konkrete soleksponering, vindforholdene i dalen og vinmagerens intentioner giver det en stor variation fra det mere elegante og luftige til en kødfuld og rund stil. Mange Village-vine, som ikke har et marknavn på, har en høj kvalitet og er meget afbalancerede, da de ofte er sammensat af druer fra små parceller forskellige steder, som hver tilfører deres karaktertræk til vinen.