This website requires JavaScript.
  • 2016 Meursault les Clous, Domaine Bouchard Père et Fils

    En yderst velafbalanceret vin, intens i bouquet'en, rig og sprød i smagen, næsten kødfuld, med både meget moden frugt, blomster og mineralske noter. En vin, der viser Meursaults lidt mere generøse stil end de sydlige naboers. Vægtig nok til kraftige fisk med sovs, grillet grønt og fjerkræ. Vinen får 8-10 måneder i fransk eg, hvoraf op til 10% er ny, afhængig af årgangen. Herefter ligger den yderligere 2-3 måneder på stål. Meursault "les Clous" ligger i Meursault i Côte de Beaune, syd for hovedbyen Beaune. Terroiret på nogle af disse village-vinmarker i Meursault er faktisk identisk med Corton-Charlemagne længere mod nord, så kvaliteten fejler ikke noget. Derfor vinificerer man også hver af disse village-vinmarker hver for sig og blender til sidst "les Clous". Bouchard ejer 8,64 hektar her - næsten halvdelen af hele området!

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2016

    Alc.

    13%

    Område

    Bourgogne

    Land

    Frankrig

    WineSpectator 91 / 100
    Robert Parker 90 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeBæredygtig/Sustainable
    LandFrankrig
    DistriktBourgogne
    DruesorterChardonnay (100%)
    Alkohol %13%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2016
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer532316
    91 / 100

    WineSpectator

    90 / 100

    Robert Parker

    The 2016 Meursault Les Clous offers up notes of tart pear, lemon oil, blanched almonds and subtle nutmeg, followed by a medium-bodied, delicately textural palate with tangy acids and a tight-knit core, concluding with a mouthwatering finish. It's a leaner, edgier vintage for this cuvée but it's a decided success, blossoming in the glass to take on more depth and dimension. What's more, I suspect it will really reward bottle age.