Vaudesir dækker 17 hektar på Grand Cru bjergsiden nord for Chablis by. Vinmarken ligger mellem Les Preuses mod nord og Grenouilles mod syd. Den er formet som et amfiteater og er opdelt af en vej som franskmændene kalder "Chemin des Vaudesirs". Det giver faktisk marken en dobbelt eksponering, da halvdelen af vinstokkene står stik syd, mens resten vender sydvest. De stejle skråninger beskytter mod nordenvind og giver et forholdsvis lunt lokalklima på marken.
Der er mere ler i jordbunden end i de øvrige Grand Cru marker, så vinene er oftest lidt mindre muskuløse men mineralske, rundere og tidligere charmerende end naboerne. William Fèvre har 1,2 ha. Den største parcel i den vestlige del, tæt på floden, samt en mindre længere mod øst. De vender begge mod syd og opnår forholdsvis tidligt en høj modenhed.
Druerne håndhøstes og mosten har en kort bundfældningstid efter presning, så der stadig er en betydelig mængde faststoffer til at hjælpe gæringen. 50-60% gærer i små egefade, i gennemsnit seks år gamle; resten i ståltank. Vinen lagrer 14-15 mdr. Den del, der er i egefade, bliver der 5-6 mdr. af lagringstiden. Egefadene er meget brugte, da man kun ønsker den lille modningsvirkning, træet giver, ikke en egentlig fadsmag. Det skal være tindrende ren frugt, der tegner vinen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med William Fevre siden 2017. William Fevre er en af de førende producenter i Chablis med kvaliteter på øverste hylde. William Fevre grundlagde domænet i 1959 med blot 7 hektar. Gennem årene har huset opkøbt flere parceller, og det ejer i dag 78 hektar, der alle ligger i det historiske Chablis. Heraf er 15,9 hektar Premier Cru og 15,2 Grand Cru. De ejer parceller på 6 af 7 Grand Cru marker.
Domænet arbejder passioneret for at skabe perfekte Chablisvine. De har med succes holdt fast i familiens vigtige værdier, og ikke mindst respekten for regionens unikke terroir, samtidig med at de har skabt et moderne vineri, hvor de skaber uimodståelige Chablisvine.
I 1998 blev domænet en del af Henriot-familien, og de flyttede vinmager Didier Seguier fra deres Bourgognehus, Bouchard Père & Fils, til William Fevre i Chablis. Han har ændret husets stil fra at være fed og toasty præget af ny eg, til at lade vinene være mere ekspressive af deres individuelle terroirs. I juli 2023 blev William Fevre overtaget af den prestigefyldte Bordeaux-familie, Domaines Barons de Rothschild Lafite, og det har åbnet døren til kontakter og know-how på den øverste hylde.
Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance. I Chablis fra William Fevre får du et imponerende glas vin, perfekt til selvforkælelse og deling.