Her er nøgleordene elegance og stringens. Druerne kommer fra vinstokke, der vokser i et vestvent parcel plantet i 1970 via selection massale i Grusse. Jorden er kalksten og hvid mergel. Høsten er manuel høst og vinificeringen sker med hele klaser. Vinen ligger 12 måneder på 456 liters træfade med 30% ny eg og yderligere 8 måneder på ståltank.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Vincent Girardin siden 2019. Pierre-Vincent Girardin startede i Bourgogne som blot 21 år gammel med en bemærkelsesværdig og udtryksfuld kollektion i 2017-årgangen og har hurtigt opnået stjernestatus i Bourgogne. Allerede fra starten havde Pierre-Vincent en klar idé om, at han ville prioritere terroirpræg og mineralitet fremfor tæthed i vinen.
Da han oplevede en meget lille høstårgang i Bourgogne i 2021, slog han til, da han blev tilbudt at købe nogle druer fra Rotalier i Jura. Stedet havde en stemning af magi over sig. Ifg. Pierre Vincent byder naturen på alt, man kan ønske sig: Bjerge, marker, skove, vinstokke, græsmarker, bakker og klipper - al sammen præget af en stor kompleks biodiversitet med et rigt liv i jorden og på overfladen.
Pierre Vincent var så begejstret for resultatet af sin første Jura-årgang, at han besluttede sig for at udforske området yderligere, og han arbejder nu med at vinificere hver af sine parceller separat. Han følger samme tilgang som i Bourgogne, hvor hver enkelt plot bliver sin egen Lieux Dits og en helt unik vin.
Pierre Vincent søger friskheden i vinene. Lav ph-værdi og højt syreniveau. Han arbejder med høj opbinding (trellising) for at skabe skygge til de omkringliggende vinrækker. Det sænker temperaturen i marken, og med en høj grad af græs mellem rækkerne optimeres vandressourcerne, og tørke minimeres. Jura har semi-kontinentalt klima med kolde vintre og varme, tørre somre.
Pierre Vincent drømmer om at kombinere egenskaberne fra de to vinområder, Jura og Bourgogne: At bringe den fornuftige tilgang til naturen, som vinbønderne har i Jura, til Bourgogne, og bringe de metoder til vinfremstilling, som man bruger i Bourgogne, til vinfremstilling af druerne fra Jura. Stilen i Pierre Vincents Jura-vine er præget af hans baggrund og erfaringer fra Bourgogne - og stilen fornægter sig ikke. Det er hver i sær vine enorm friskhed, dybde og koncentration med en frisk og frugtig stil, fremfor oxidativ. Det er burgundiske Juravine, så man nemt kunne tage fejl.
Pierre Vincent råder nu over 4,2 ha i Jura fordelt på 6 Lieux Dits, hvoraf fire er Chardonnay: "Le Noyer" plus "Les Abeilles" i Rotalier, "Petite Montagne" i Beaufort, "Les Saugettes" i Grusse og to 2 Savagnin parceller: "Le Noyer" og "Le Châtaignier".
Da Pierre Vincent Girardin bringer druerne fra Jura til Meursault ved høsttidspunktet for at vinificere på vingården i Bourgogne, så mister de appellationen Côte du Jura og må deklassificeres til Vin de France.