En superb udgave af den sjældne hvide Châteauneuf-du-Pape. Frisk og dejlig rund med stor blomsterbouquet og delikat frugtsmag af fersken, melon og et strejf af vanilje. Afslutningen er sprød og frisk med et mineralsk præg. Druerne - 60% Grenache Blanc, 20% Clairette, 10% Roussanne og 10% Bourboulenc - vinificeres og lagrer i stål, for at bevare friskheden. Perfekt som ledsager til en fiske- og skaldyrstallerken garneret med persille og hvidløg eller til en robust salat.
Druerne kommer fra et enestående terroir af sand og ler, dækket af store flade småsten, der suger varmen til sig om dagen og afgiver den til vinstokkene om natten. Høsten foregår i hånden, når druerne er fuldt modne, og de afstilkes inden presning. Grenache Blanc giver frugt, saft og syre til vinen, og Roussanne bidrager med krydrede noter. Bourboulenc og Clairette giver finesse til vinen. Hvid Châteauneuf-du-Pape er lidt af en sjældenhed og udgør kun ca. 8% af appellationen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Amadieu siden 1986. Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og gennem tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres og Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Parker siger bl.a. om domænet: "Readers looking for solid value, as well as good typicity, from the Southern Rhône should check out the releases from Pierre Amadieu... they always deliver plenty of pleasure and are reasonably priced."
Châteauneuf-du-Pape er nok det mest kendte og bedste vinområde i Sydrhône. Det er opkaldt efter ruinerne af pavernes sommerresidens - Châteauneuf-du-Pape (neuf = ny) - så: "Pavens nye slot."
I 1309 flyttede Pave Clement V fra Rom til Avignon i Rhône. Han, og hans efterfølger John XXII holdt meget af vin. John XXII nød bl.a. vine fra lokalområdet. I 1317 byggede han et slot, og det står den dag i dag stadig som et symbol for appellationen. Hans vin blev oprindelig kendt som "Vin du Pape" - og senere altså Châteauneuf-du-Pape ("pavens nye slot"). I slutningen af 1300-tallet flyttede pavesædet tilbage til Rom, men vinen forblev en vigtig del af området.