Sprød og krystalklar hvidvin med en særlig kobberfarvet nuance. Fersken dominerer i duften suppleret med indtryk af tropisk frugt som ananas og diskrete noter af forårsblomster. Den er elegant og blød i munden med en fast struktur og fylde. God og flot længde. Passer til: Ideel til lette og - gerne - vegetarisk antipasti samt til fiskeretter.
Navnet Ramato henviser til den specielle vinificeringsmetode, som har rødder tilbage til Italiens nordøstligste vindistrikt. Vinen får sin særlige kobberfarve ved at mosten macererer (=opblødes) med drueskindet. Denne måde at vinificere den hvide Pinot Grigio (på fransk Pinot Gris) på er en gammel tradition i den tidligere venetianske republik. Pinot Gris er egentlig en hvid drue, men skindet har en pink til rødlig nuance, og derved afgiver det farve til mosten, når skind og most får lov til at ligge sammen. Nuancen kan variere i alt fra svag pink til mørk orange, alt afhængig af macerationstiden.
Den karakteristiske Ramato dufter af tørret frugt, tropisk frugt og urter. Smagen giver mere tørret frugt og smag af skind og frugt fra stenfrugt. Trods vinens pinke nuancer, bør Ramato ikke sammenlignes med en sæsonorienteret rosévin, da vinen besidder alle karakteristikaene for en hvidvin krydret med ekstra kompleksitet.
Hos Corte Giacobbe høstes druerne i hånden, og efter afstilkning af drueklaserne, udbløder druerne i 12 timer med skindkontakt, som er med til at give mosten dens særlige kobberfarve. Herefter presses dreuerne skånsomt, og mosten får lov til at sætte sig til den er klar i farven. Vinen lagrer 3 måneder i ståltanke med ugentlig omrøring af mosten efterfulgt af 45 dages lagring på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Dal Cero siden 2017. Augusto Dal Cero grundlagde Soave-vingården lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i kommunen Roncà, der er domineret af to uddøde vulkaner, Crocetta og Calvarina, på grænsen mellem Verona og Vicenza. Jorden er rig på basalt samt grå og sort tuf / hærdet vulkansk aske, og vinmarkerne blev anlagt i terrasser på vulkanernes skråninger op til 450 m.s højde.
Klimaet er tempereret, og nat- og dagstemperaturer varierer meget i løbet af året. Dette - sammenholdt med den kølige luft, der strømmer ned fra Alperne - har positiv indflydelse på vinene og er med til at give markante og velsmagende vine, der både har dybde og en klar, sprød stil.
I dag ledes vingården af 3. generation med Alberto, Davide, Nico og Francesca. Deres kærlighed for Verona fik dem
til at kaste sig over et nyt vinprojekt i Valpolicella, hvorfra de laver Valpolicella, Ripasso og Amarone.
Vinene fremstilles bæredygtigt efter økologiske principper så naturligt som muligt og uden brug af nogen form for kemikalier. De er ikke certificerede, men husets filosofi er at holde naturen i balance og beskytte organismerne i jorden for at opnå sunde og stærke druer, som giver bedre vin.