Husets topvin underlagt strenge produktionskrav. Duften er fint krydret med underliggende toner af friske Golden-Delicious æbler, lidt pære, abrikos og urtekrydderi. Smagen er kompleks og saftig med frugtsødme, nektarin og moden melon i afslutningen. Den har en fin balance mellem syre og struktur. Server til f.eks. asiatisk mad, men også til grillet fisk samt gerne tungere frokostretter.
Vinen kan nydes allerede nu men har også et stort udviklingspotentiale (Mindst 15 år). År efter år en af Østrigs bedste vine. Druerne fra 53-årige vinstokke blev håndhøstet 28. oktober. Mosten gæres dels i ståltank, dels i gamle 2000 l. træfade. Kun 1 g. restsukker.
Det højt liggende Wachtberg har sit navn efter den vagt, som i Middelalderen herfra kunne advare byen om fjender. Marken var blandt de første, ejet fra 1210 (!). Den hed Wartenberg i 1137; Wachtberg siden 1689. En meget vindblæst mark med kalkrigt granitsand over gneiss grundfjeld.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Weingut Stadt Krems siden 2007. Weingut Stadt Krems ligger i appellationen Kremstal i regionen Niederösterreich lige ned til Donau-floden. Husets historie er unik ved at byen ejer vingården og altid har gjort det. Hertug Leopold stiftede i 1210 et offentligt hospital i byen Krems og gav det nogle vinmarker som indtægtskilde. Borggreve Dachsberg gav yderligere marker til byen i 1452. Det er stadig disse 31 ha. i alt, Stadt Krems laver vin fra. Indtil 1744 lå kælderen Under det 1000 år gamle rådhus på torvet i Krems. Den flyttede så til Kristi Broderskabsordenens bygning, og i 1915 rykkede både vinifikationsfaciliteter og lagringskælder ind i byens voldanlæg, hvor Weingut Stadt Krems har holdt til lige siden.
I dag ledes huset af et ungt team med Fritz Miesbauer i spidsen og den unge Peter Rethaller som daglig vinmager. De 31 hektar vinmarker er beplantet med Riesling og "Østrigs nationaldrue" Grüner Veltliner - alle indenfor Krems' bygrænse. Vinene er meget aromatiske, rene og præcise i udtrykket og er drikkeklare allerede fra frigivelsen. Druerne selekteres, og alt arbejde foregår i hånden. Gæring sker generelt i rustfrie ståltanke, og de små vine frigives allerede i løbet af vinteren samme år. Enkeltmarkerne frigives tidligst i maj på grund af appellationsregler.
Weingut Stadt Krems er certificeret bæredygtig af Austria Winegrowers Association.
Grüner Veltliner er Østrigs signaturdrue, som først omkring årtusindskiftet blev mere kendt, dels fordi toneangivende smagere fik øjnene op for dem, dels pga. store generelle kvalitetsforbedringer i Østrig i årene før. Den stammer formentlig fra Sydtyrol: "den grønne fra Veltlin" (Valtellina på Italiensk). Over 90% af plantningerne er i Østrig.
De mest seriøse vine laves i Niederösterreich i landets nordøstlige del på mest sydvendte skråninger over Donau. Her er ca. hver anden plantet vinstok Grüner Veltliner. Den er produktiv på mere næringsrige jorde, og udbyttet skal holdes nede for at give vinen karakter. Den modner ret sent og kræver et noget lunere klima end Riesling, som også dyrkes meget i Østrig.
De mest typiske associationer til smagen er grapefrugt, citronskal, hvid peber og en vegetal sprødhed a la urter og grøn peber. Dybere, mere modne frugttoner viser sig med alderen i de bedste kvaliteter, som kan udvikle sig i mange år. De blindsmagninger af topproducenters modne Grüner Veltliner, der for alvor rykkede druens image, var mod store, hvide Bourgogner, som i flere tilfælde fik stryg af de langt billigere østrigere.