This website requires JavaScript.
  • 2022 Le Chambertin, Grand Cru, Domaine Bouchard Père et Fils

    Stor elegance, udtryksfuld og bemærkelsesværdig aromatisk kompleksitet. Perfekt afbalanceret mellem ynde og livlighed, styrke og finesse. En fremragende vin med exceptionel vedholdenhed og gemmepotentiale. Aromaen er røde og sorte frugter som sorte kirsebær, hindbær og brombær, krydrede noter og nuancer af underskov. Smagen er koncentreret og intens med mørk frugt og balancerer mellem det kraftfulde og elegante. Tanninstrukturen er fast men fløjlsblød, og en flot afbalanceret syre virker opfriskende. Smagen slutter langt, vedholdende og efterlader et indtryk af dybde og kompleksitet.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2022

    Alc.

    13%

    Område

    Bourgogne

    Land

    Frankrig

    InsideBurgundy 95-97 / 100
    Robert Parker 94-95 / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeBæredygtig/Sustainable
    LandFrankrig
    DistriktBourgogne
    DruesorterPinot Noir
    Alkohol %13%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2022
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer322522WB
    95-97 / 100

    InsideBurgundy

    A glorious pure ruby colour with an exquisitely balanced bouquet, very fine though much less exuberant than the Clos de Beze. Excellent tension on the palate with once more a raft of tannins. Possibly not the most concentrated Chambertin of the year but with a persistence of elegant fruit. Drink from 2032-2040+.

    94-95 / 100

    Robert Parker

    The 2022 Chambertin Grand Cru, from a plot at the top of the slope touching Latricières, will be Bouchard's last. This is always one of the most ethereal renditions of this site, and this vintage is no exception. Wafting from the glass are scents of red berries, sweet spices, blood orange, potpourri and baking chocolate, followed by a medium to full-bodied, fine-boned and melting palate that's pure, sensual and seamless, with bright acids and a mouthwateringly saline finish.