Stor elegance, udtryksfuld og bemærkelsesværdig aromatisk kompleksitet. Perfekt afbalanceret mellem ynde og livlighed, styrke og finesse. En fremragende vin med exceptionel vedholdenhed og gemmepotentiale.
Aromaen er røde og sorte frugter som sorte kirsebær, hindbær og brombær, krydrede noter og nuancer af underskov. Smagen er koncentreret og intens med mørk frugt og balancerer mellem det kraftfulde og elegante. Tanninstrukturen er fast men fløjlsblød, og en flot afbalanceret syre virker opfriskende. Smagen slutter langt, vedholdende og efterlader et indtryk af dybde og kompleksitet.
Druerne høstes i hånden og gennemgår streng sortering inden presning ad to omgange. Druerne udbløder mellem 18-21 dage, og vinen lagrer 12-14 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 45-60% er nye.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.