Fast og velbygget vin med karakter og elegance der på en og samme tid er både fyldig og elegant samt fuld af personlighed. En flot bouquet, der gemmer på både frugt, en lille snert jordbund og et delikat touch af eg. Jordbunden, som druerne vokser i - med en overvægt af ler samt mergel midt på skråningen - bidrager til at give vinen sit unikke udtryk, dens karakter og elegance. Kan gemmes mindst 7-10 år. Server til fyldige fjerkræsretter, vildt og ikke-for-kraftige retter med oksekød.
Druerne høstes i hånden i mindre kasser og sorteres på sorteringsbåndet i kælderen. De afstilkes helt eller delvist og lagrer 15-20 dage afhængig af årgangen. Herefter ligger vinen på store franske eggade i 12-14 måneder, hvoraf 30-40% er ny.
Beaune Marconnets ligger lige nord for Beaune, på grænsen til Savigny-les-Beaune. Bouchard har ejet 2,32 hektar af denne premier cru mark siden 1791, hvor den blev købt på auktion sammen med blandt andet deres monopole-mark Enfant Jésus.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand cru-, samt 74 hektar Premier cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.