En vin der på fornemmeste vis viser både terroriets elegance og kraften af appellationens styrke. Intens aroma af rød frugt, krydderier og en snert af eg. Saftig, levende og krydret med en meget lang smag. Et fornemt eksemplar på klassisk Echezeaux. Meget god lagringspotentiale - 10 år og længere. Vinen har lagret 12-14 måneder i fransk eg, hvoraf 45-60% er ny eg.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Echezeaux Grand Cru ligger i byen Flagey-Echezeaux mellem Vosne-Romanée og Chambolle-Musigny i Côte de Nuits. Bouchard ejer 0,39 hektar, så der er derfor meget begrænsede mængder af domæne vinen fra dem.
En Orveaux ligger ved bunden af en lille dal i den nordlige del af Echezeaux på grænsen til Combe d'Orveau i Chambolle-Musigny. Sammen med Echézeaux du Dessus og Les Poulaillères betragtes En Orveaux som værende blandt de bedste parceller på grund af deres stenede, tyndere jord og gode dræning. Skråningen er stejl - 13% - og vinstokkene står beskyttet mod vinden og laver fremragende kødfulde Pinot Noir vine med en tæt tekstur.