En frisk, viril og frugtig vin med god Pinotkarakter, som fint viser Bourgognes charme-gen. Den er lavet af druer fra Bouchard's kontraktdyrkere i landsbyerne i baglandet til Côtes de Beaune, men vinificeres i husets kældre i Beaune. Server den i ikke for små glas til svinekød, fjerkræ eller grillet fisk.
Udblødning og gæring tager 8-12 dage, og vinen lagres 9-10 mdr., 20% i egefad og 80% i ståltank for at bevare den virile frugtstil. Kan udvikle sig nogle år, men behøver det ikke.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændig. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning , hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.
Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière og chefvinmager gennem processen Philippe Prost har overladt hovedansvaret for vinifikationen til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man -trods det store udvalg- formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.