Druerne er fra 0,5 ha. egen mark i Bouze-lès-Beaune i højlandet vest for Beaune. De fleste vinstokke er helt fra 1963 og resten fra 2000. De vokser nordvestvendt i 400 m.s højde på brun limsten med klippefragmenter. Druerne afstilkes helt, og efter gæringen lagrer vinen 15 mdr. i ældre egefade. Vinen er et godt eksempel på den stigende kvalitet i området.
Crêtot er et Lieu-dit og stammer sandsynligvis fra ordet 'Crots' eller 'Crotots', der betegner jord, der er nedsunket.
Camille Giroud begyndte oprindeligt i 1865, da han giftede sig med en kvinde fra en bødker- og negociant-familie, hvis firma han gik ind i. I 1903 fik firmaet hans navn, med hovedkvarter i Beaune, hvor det stadig er. I de første årtier købtes kun druemost til egen vinifikation og lagringsegnede vine til videre udvikling. Efter 2. verdenskrig begyndte flere og flere dyrkere at producere og markedsføre egne vine, hvilket efterhånden gjorde det sværere for mindre negocianter, at få det til at løbe rundt. 3. generation, Bernard og François Giroud, begynder i 1990'erne kun at købe druer til egen vinifikation og deres første, egen mark i Beaune i 1993, samt flere derefter. Da økonomien er presset, og de er uvillige til at sælge familiens livsværk til en stor koncern, påtager deres mangeårige, amerikanske importør og ven, Becky Wassermann, sig opgaven og ender med selv at overtage ledelsen, med finansiering fra velhavende, amerikanske vinelskere og vinmagere.
I 2001 ansættes en ung ønolog, David Croix, som -udover at drive Camille Giroud's egne marker- omlægger druekøb til faste langtidskontrakter med dyrkere i flere forskellige kommuner, så man også får indflydelse på markarbejdet. En ny gæringskælder med topmoderne udstyr bygges, og det store lager af ældre stjernevine organiseres til løbende auktionssalg. I vinifikationen lægges mere vægt på afspejling af vinens terroir, og huset får efterhånden et fint ry for deres vine. David Croix laver 2016-årgangen sammen med Carel Voorhuis. Han har lavet vin på et stort Bourgogne domæne siden 2003, overtager fra 2017-årgangen og fortsætter den stil og det niveau, Camille Giroud er blevet respekteret for.
Hautes Côtes de Beaune er stort set det vestlige bagland til Côte de Beaune hele vejen fra Côte Chalonnaise i syd til Corton i nord. Området fik AOP i 1961 og dækker knapt 800 ha. i 29 kommuner. Det er højland med vinstokkene plantet i 280 - 550 m.s højde, mest på syd- og vestvendte skråninger, da klimaet i gennemsnit er noget køligere end på Côte d'Or skråningerne. Jordbunden er forskellig over så stort et område, men der er de fleste steder mergel som basis og overjord af blandet kalk, ler, aflejringer og grus. Der produceres både rød, hvid og rosé men langt mest rødvin. På grund af højden og de ret store variationer i døgntemperatur har vinene generelt en lys, saftig frugttone og sprøde tanniner. Kvaliteten er generelt steget i de senere år, hvor vinene er blevet mere efterspurgte i takt med de stigende priser på Côte d'Or vinene.