Klassisk for kommunen der har lagt navn til Côte de Nuits: Kombination af saftig, læskende frugt og en god syrestruktur, der gør den egnet til lagring. Kirsebær, jordbær og solbær. Krydderurter, lakrids og animalske toner vil formentlig tiltage med alderen. Stegt lam, andebryst og vildtfugle vil være gode ledsagere.
Fire parceller med vinstokke fra 15-80 år lægger druer til vinen. Arealet er kun 1,34 ha. i alt. Alle fire ligger nord for byen på den høje / nordvestlige side af vejen, hvor jordbunden er meget gruset med granuleret limsten, der er skredet ned fra bakketoppene. Højden er ca. 240 m. med øst-sydøstlig eksponering, der giver langsom modning og den friske syre, vinene er kendt for. Vinen har lagret i 20-30% ny eg klares eller filtreres ikke.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Confuron-Gindre siden 2018. Confuron-Gindre er et lille, ambitiøs Bourgognedomæne. Seks generationer Confuron har haft jord under neglene i Côte de Nuits, de sidste tre med dette domæne, som blev skabt af farfar til den unge Edouard, der i disse år er ved at overtage ansvaret og tegne vinenes stil. Hans far Francois og frue Claudine Gindre har sat deres efternavne på etiketterne fra 1989. Udover Francois' marker i Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges har Claudine Gindre tilført arealer i Gevrey-Chambertin og Bourgogne AOP, så det samlede markareal nu er ca. 11 ha. Domænet har hjemme i Vosne-Romanée på grænsen til Nuits-Saint-Georges.
Francois har i årevis været inspireret af biodynamien og er certificeret med "Agriculture raisonnée" for sin produktion. Den grundlæggende opfattelse er, at arbejdet i marken og sikring af vinstokkenes trivsel og naturlige modstandskraft mod sygdomme er næsten vigtigere end vinifikationen. Profylaktiske metoder, som han kalder det. Det handler bl.a. om omsorg for det mikrobiologiske liv i jorden, ingen kemiske sprøjtemidler samt rigtig beskæring og udtynding under hensyn til månekalenderen.
Hans søn Edouard kom tilbage "til rødderne" fra et vinprojekt i Sydafrika i 2015. Han er fra 2016-årgangen ved at implementere sine ideer til yderligere forbedring af vinene. Hans ledestjerner er maksimal klarhed i frugten og størst muligt præg af netop det "lieu dit"/konkrete markområde, druerne har vokset på. Det indbefatter delvis brug af hele klaser i gæringen, mere begrænset "pigeage"/nedtrykning af faststofferne i mosten før- og under gæringen for at mindske overførsel af grønne tanniner til vinen, og en reduceret brug af nye egefade. For yderligere at bringe terroir-præget i vinene i front vil de 2,37 ha. i Vosne-Romanée, som ligger forskellige steder i kommunen, i de kommende årgange blive opdelt i mindre partier vine, der afspejler deres helt konkrete voksested. På xlburgundy's producentoversigt er domænet, som få andre, mærket med "Valeur sûre" / et sikkert valg.