En tiltalende vin, som er blød i fremtoningen. Mørk, saftig frugt, krydderurter, lidt peber og oliven. Middelfyldig og afrundet. Ekstra flot dybde i årgangen. Den passer godt til charcuteri, grillet kød, pastaretter med fyld og cremede oste. Nyd den gerne lettere afkølet en lun sommerdag.
Teamet fra Domaine de Mourchon står bag denne cuvée, der er lavet på opkøbte druer. Blendet har noget mere Syrah (40%) og mindre Grenache (60%) end normalt i Mourchons vine. Den er lagret i cementtank for at bevare en umiddelbar frugtighed og kan nyder fra helt ung og 4-5 år frem.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine de Mourchon siden 2003. Domænet havde 17 ha. med gamle vinstokke, men ingen vinifikationsanlæg, da skotske Walter McKinlay købte det i 1998. Det blev hurtigt bygget i to etager under ejendommen, og 7 ha. flere marker blev tilkøbt. Der er i tidens løb erhvervet flere marker, så arealet nu er 35 ha. Domænet ligger i en højtliggende dal i retning mod Mont Ventoux i bjergmassivet bag Séguret - en af Rhône-Villages kommunerne, der har ret til at sætte kommunenavnet på etiketten som tegn på, at deres gennemsnitskvalitet er et nøk over de øvrige Côtes du Rhône Villages vine. cuvéerne under "Mourchon" navnet - modsat Domaine de Mourchon - bærer ikke bynavn på etiketten.
Markerne er placeret i tre områder i hhv. 270, 320 og 350 m.s højde, hvilket giver ret kølige nætter, selv i de varme perioder, hvilket er vigtigt for at få et afbalanceret syreindhold i druerne. Jordbunden er varierede blandinger af kalk, mergel og ler, der har en god evne til at holde på vandet i undergrunden i tørkeperioder.
Domænet drives i dag af McKinlays datter Kate sammen med den dygtige vinmager Sébastian Magnouac, der har været med næsten fra starten. Fra 2020-årgangen er husets domænevine med druer fra egne marker certificeret økologisk.
Da den verdenskendte vinanmelder Robert Parker havde besøgt Domaine de Mourchon, skrev han: "En af referencerne i Rhône syd... En tour de force i vinmageri. Kudos til Mourchon".