This website requires JavaScript.
  • 2019 Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception', Pierre Amadieu, Cru du Rhône

    Dette er Pierre Amadieu's topvin, deres bedste Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2019

    Alc.

    15%

    Område

    Rhône

    Land

    Frankrig

    JamesSuckling 93 / 100
    WineSpectator 93 / 100
    Vinous 94 / 100
    Jeb Dunnuck 94+ / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandFrankrig
    DistriktRhône
    DruesorterGrenache/Garnatxa/Garnacha (90%)
    Syrah/Shiraz (10%)
    Alkohol %15%
    FyldighedMeget fyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2019
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer362119
    93 / 100

    JamesSuckling

    PIERRE AMADIEU GIGONDAS LE PAS DE LÆAIGLE 2019CountryFranceRegionRhone ValleyVintage2019Score93A perfumed nose of blackberries, currants, leather, dried thyme, roasted meat and spice box. Full body with fine, firm tannins. Great energy with structure and a fine texture. Vibrant at the center with bright acidity and freshness towards the focused finish. Grenache and syrah. Best after 2029.

    93 / 100

    WineSpectator

    An expressive red, with warm fig and raspberry pâte de fruit laced with expressive violet perfume. The impressive finish is driven by roasted garrigue and mineral energy. This is still tightly coiled, however, and will need time for new layers to emerge. Grenache and Syrah. Drink now through 2030.

    94 / 100

    Vinous

    Dark magenta. Expansive aromas of ripe red and blue fruits, potpourri and licorice are accompanied by smoky mineral and exotic spice nuances. Offers juicy, penetrating raspberry, biter cherry and floral pastille flavors that become sweeter with aeration. Plush, even tannins add a subtle grip to an impressively long spice-tinged finish that emphatically echoes the blue and floral notes.

    94+ / 100

    Jeb Dunnuck

    Tasted out of the bottle, the 2019 Gigondas Le Pas De L'Aigle showed beautifully with its kirsch liqueur, blackberry, herbes de Provence, and toasted spice-driven aromas and flavors. Medium to full-bodied, pure, and seamless on the palate, it's another vintage of this cuvée that will have a lengthy, broad drink window. It should keep nicely through 2035.

    19 / 20

    Oldenburgs Vinguide

    Det er Gigondas fra en af de øverste hylder, en fortryllende kombination af krydret, raffineret Grenache og potent, frugtig Syrah. Grenache og mildheden har overtaget, og da vinen selv har 5 år på bagen, er det en drikkemoden, dejlig Rhônevin, der holder sig suveræn, selvsikker, saftig og udholdende i glasset. Den er alsidig som madvin, men jeg drømmer om lam og krydderurter. Det må blive et elskovsmåltid.