Rasteau er blandt domænets bedste vine fra et par ha. i Rhône Cru'en Rasteau. Økologiske druer høstes sent med lavt udbytte. 80% Grenache, 10% Syrah og 10% Mourvedre. Lang gæring fulgt af "pigeage"/ nedtrykning af faststofferne i mosten for største udtræk af smagsstoffer, og lagring 14 måneder i 500 l. egefade. Magtfuld, intens duft af peber og krydderier. Flot allerede nu, men kan gemmes med fordel.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Fond Croze siden 2010. Domænet blev grundlagt af Charles Long i 1918 i landsbyen Saint Roman de Malegarde nord/nordøst for Cairanne og nordvest for Vaison La Romaine. I 1997 tog de to brødre fra 3. generation over: Daniel styrer markerne, der gennem årene er forøget til 80 ha., og de laver i dag vin fra de 6 appellationer: Rasteau, Cairanne, Côtes du Rhône Villages Vaison la Romaine, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône et I.G.P. Méditerranée. Bruno er ønologuddannet og ansvarlig for kælderen. Kvalitetsfanen holdes højt, og vinstokkene får lov at blive gamle. Der er ikke brugt sprøjtegift og kunstgødning i årtier, og vingården omlagde man helt til økologi i 2009 med certifikat i 2012. Siden 2017 har 4. generation med Daniels søn, Guillaume, været en del af den daglige drift.
Huset dyrker en bred palet af druer; hovedvægten er på Grenache og Syrah, men de har også en meget delikat hvid Viognier.
Kommunen ligger n.ø. for Châteauneuf-du-Pape og stik øst for Cairanne på bakker ved bredden af Ouveze bifloden til Rhône. Jordbunden og terrænet er meget varieret og giver mulighed for mindre klimaforskelle til de enkelte druer, hvor f.eks. Mourvedre kræver mest varme.
Vinenes høje kvalitet gav anledning til selvstændig appellation i 2010 på lige fod med f.eks. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras mv. Appellationen ligger 24 km. nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Markerne vender mod syd og er relativt beskyttet mod mistralvinden.
En af appellationens fordele er de varierede jordbundsforhold, som giver vine med vidunderlig rigdom i smagen - et sted mellem elegance og styrke. Store områder er dækket af de kendte rullesten, der blev ført ned fra Alperne efter istiden. Om natten afgiver de varme til vinstokkene, som de har fået i løbet af dagen. Vinstokkenes rødder stikker dybt for at kompensere for den relative dårlige jord i toppen, og dette giver næring og ekstra koncentration til druerne.