350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
2017 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Gambero Rosso | |
JamesSuckling | 90 / 100 |
Vinous | 92 / 100 |
WineEnthusiast | 93 / 100 |
350,00 kr. | Tilbudpris |
475,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126517MA |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker.
I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnæt samt meget mere.
Gambero Rosso
Variegated and complex, redolent of red and citrus fruits, spices and tobacco; on the palate it's rich and powerful, nicely balancing fruit and close-knit, sleek tannins, finishing long.
JamesSuckling
A chewy and powerful Brunello with lots of ripe tannins and slightly dried fruit character. ItÆs full and layered with a big finish. A little raw, but should soften with age. From organically grown grapes. Try after 2024.
Vinous
The 2017 Brunello di Montalcino wafts up with a dusty display of cherry, wild berries, crushed stone and savory herbs. This is silky and elegant in feel, offering balanced acidity matched by masses of tart red and black berry fruits, along with firming tannins. It's long, rich and dark with haunting inner florals, but also a surprisingly classic structure. Despite a 30% loss of producetion in 2017, Col d'Orcia made a balanced and highly enjoyable Brunello.
WineEnthusiast
Subtle aromas of underbrush, new leather, tobacco and camphor waft out of the glass. Tightly knit and full bodied, the palate features dried cherry, star anise and ground clove framed in rather assertive, close-grained tannins. Drink 2024û2029.
Robert Parker
Made with certified organic fruit, the Col d'Orcia 2017 Brunello di Montalcino definitely shows some of the heat of the vintage, and I think this impression is reinforced by the location of this property on the southern side of the appellation, where temperatures are normally a few degrees higher on average. The winemaking team at this historic estate is not deterred by hot vintages, and their winemaking protocol captures the freshness and brightness of Sangiovese nonetheless. In fact, the alcohol content here measured 14.5%, which is almost contained, compared to some other wines in this report from cooler subzones. A learned comfort with organic farming is key to this wine's detailed aromas of black cherry, crushed rose and Mediterranean herb.
WineSpectator
"Top 100 wines of 2022" - Wine Spectator // This red offers plenty of cherry, strawberry, wild thyme and sage flavors. Starts out on the elegant side, before chewy tannins kick in and show a more robust character. Balanced and long, with tobacco and earth accents on the finish. Best from 2025 through 2042.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
Jeb Dunnuck
The 2017 Brunello Di Montalcino is generous with cherry lozenge, Mediterranean herbs, lavender, and scorched mineral earth, and it is full-bodied, with black cherry, tea leaf, turned soil, and charred rosemary. The palate is full and generous, with ripe yet present tannins, notes of plum, blackberry, and cedar, light smokiness on the finish. Drink 2024-2040.
Relaterede produkter
cv38tf768if
l667hx5fiof9w28kx4p7f6jrbs56p7lh
ug1i1aog26g5s6ksjt26j
DKK 000,00
DKK 000,00
nra4ev0qxee
6h305dhdm5abbip8fb94mwjuq1u4dxy
5907gfjbs12ly8xxkugkl
DKK 000,00
DKK 000,00
a99ng95dr7w
gdjcy684kzaewqu7d5tq8z7mvbedmork
u71wtxy82lennqgyijwna
DKK 000,00
DKK 000,00
nzfitpgql2q
mq8bv65txmgbkigjio5he3no72o4yy9
l0uqmaowsq9mylf60zl8
DKK 000,00
DKK 000,00
2v297hpl3op
i4beidzvqqqjgrxguswdusafs5261b8
xdkbpjent2g3kimthej8bu
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
5s613bgues8
mpjhktvfrarzfnnvoyiun659r4jv69m5
a3fhjytgth63w9ouqjcudd
DKK 000,00
DKK 000,00
m5wbo5dq1aa
f7z3r37bc2e88als9blarets3itixu2z
bw7bnyf1jl5b2xpqb46rnm
DKK 000,00
DKK 000,00
58rl8djvbbx
x8y5rirvv3hps3ywqthibfuwzk4ffpvg
zurescj3vgrprwwf407m2
DKK 000,00
DKK 000,00
xlamqh06dz
6s6n2nhfyna98zj5mj1exe1xk1kiy2wfci
umcvv4vvysiz5lnx0sphg
DKK 000,00
DKK 000,00
5ikfryff24u
mp83d6cu4w49h3zlov9yush6cmde4ap
e3awxtuxszt991l5s34ke
DKK 000,00
DKK 000,00