475,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Gambero Rosso | |
JamesSuckling | 90 / 100 |
Vinous | 92 / 100 |
WineEnthusiast | 93 / 100 |
475,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126517MA |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Col d'Orcia siden 2023. Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker. I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnet samt meget mere.
Gambero Rosso
Variegated and complex, redolent of red and citrus fruits, spices and tobacco; on the palate it's rich and powerful, nicely balancing fruit and close-knit, sleek tannins, finishing long.
JamesSuckling
A chewy and powerful Brunello with lots of ripe tannins and slightly dried fruit character. ItÆs full and layered with a big finish. A little raw, but should soften with age. From organically grown grapes. Try after 2024.
Vinous
The 2017 Brunello di Montalcino wafts up with a dusty display of cherry, wild berries, crushed stone and savory herbs. This is silky and elegant in feel, offering balanced acidity matched by masses of tart red and black berry fruits, along with firming tannins. It's long, rich and dark with haunting inner florals, but also a surprisingly classic structure. Despite a 30% loss of producetion in 2017, Col d'Orcia made a balanced and highly enjoyable Brunello.
WineEnthusiast
Subtle aromas of underbrush, new leather, tobacco and camphor waft out of the glass. Tightly knit and full bodied, the palate features dried cherry, star anise and ground clove framed in rather assertive, close-grained tannins. Drink 2024û2029.
Robert Parker
Made with certified organic fruit, the Col d'Orcia 2017 Brunello di Montalcino definitely shows some of the heat of the vintage, and I think this impression is reinforced by the location of this property on the southern side of the appellation, where temperatures are normally a few degrees higher on average. The winemaking team at this historic estate is not deterred by hot vintages, and their winemaking protocol captures the freshness and brightness of Sangiovese nonetheless. In fact, the alcohol content here measured 14.5%, which is almost contained, compared to some other wines in this report from cooler subzones. A learned comfort with organic farming is key to this wine's detailed aromas of black cherry, crushed rose and Mediterranean herb.
WineSpectator
"Top 100 wines of 2022" - Wine Spectator // This red offers plenty of cherry, strawberry, wild thyme and sage flavors. Starts out on the elegant side, before chewy tannins kick in and show a more robust character. Balanced and long, with tobacco and earth accents on the finish. Best from 2025 through 2042.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
Jeb Dunnuck
The 2017 Brunello Di Montalcino is generous with cherry lozenge, Mediterranean herbs, lavender, and scorched mineral earth, and it is full-bodied, with black cherry, tea leaf, turned soil, and charred rosemary. The palate is full and generous, with ripe yet present tannins, notes of plum, blackberry, and cedar, light smokiness on the finish. Drink 2024-2040.
Relaterede produkter
v5u27yc2t0d
roh9i7tdaxps3dwh42lg49lsmiil2czn
frzcfbi9njmx9b6su0b3nf
DKK 000,00
DKK 000,00
eeppakjytqu
9sb3f6zh07hyufcre63b2xfgg02g2oj
ta2rqczm7emkn5746axibq
DKK 000,00
DKK 000,00
83w5n3vc0gi
4y8vu8obdjyj39ukdk3uatgt33ry3xe8
5b8pfmcpsppj5it0fhamzn
DKK 000,00
DKK 000,00
b7pkif79d
dwz0u7jk93lzicl253nsk84576w09nc6
jc7hwh33clzxnut9eaywr
DKK 000,00
DKK 000,00
y2fez8ckqy
me48qu1fjqi1ez5afw6lzf098beqw1nu28
1vucdfhdp4po12xo8b7hfn
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
gjz0ov039xd
g1q9crj0wsrfcc77yrxoh8t9dkp5c972
dclyxk2dihvyx7lrfmxcxk
DKK 000,00
DKK 000,00
8avvx5zm8bg
v8pjfkcjhsrvbcl2jobn7pjd5ejdjsln
q3qc738129bkl5aji5eiqt
DKK 000,00
DKK 000,00
cvvk2k8ifld
tdaakuv145g4y0qaw2oll7p4yl124l
e9t0quy7rsvmcnna88mbq
DKK 000,00
DKK 000,00
ek9vel86il
3yyfk31j41bqklgiexm5ykga5vt5vhs
ttogmf47or9emxvs3yne4
DKK 000,00
DKK 000,00
48nd7nitczi
de4c324z65ouaahpybv9wysnvjwb6de
fs2su63w05a2vx9nolx2qy
DKK 000,00
DKK 000,00