475,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Brunello di Montalcino DOCG, Col d'Orcia
Falstaff | 94 / 100 |
Jeb Dunnuck | 93 / 100 |
Decanter | |
Jancis Robinson | 17,5 / 20 |
475,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 126518 |
Beskrivelse
Stor fyldig Brunello med en utrolig velproportioneret frugtkoncentration og fine tanniner i en uovertruffen balance og med en endeløs lang smag. Servér i store glas.
Druerne kommer fra Sant'Angelo skråningen ca. 300 moh. over Orcia floden vendt syd-sydvest, hvor de får sol hele dagen. Den unikke Sangiovese-drueklon er specifik udvalgt af Col d'Orcia, og druerne håndhøstes sorteres strengt både i mark og kælder.
Vinen gærer med skindet i 18-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke (under 28 grader). Herefter lagrer vinen i 4 år, hvoraf 2 år er på 25-50 og 75 hl. egetønder fra Slovenien og Frankrig (Allier). Herefter modner vinen yderligere minimum 12 måneder på flaske.
Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker.
I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnæt samt meget mere.
Falstaff
Bright, radiant ruby red. Precise nose of ripe raspberries, underpinned by subtle sweet spices, elderberry, mint. On the palate great juiciness and tight tannin, polished, radiant in fruit, also hearty in drive, flinty finish.
Jeb Dunnuck
Full and enveloping with purple floral perfume, the 2018 Brunello Di Montalcino is lush with violets, blue fruit, and black raspberry and leather. This moves seamlessly to the palate, where it takes on even more depth, with iron richness, meat, red cherry, raspberry, cedar, and fresh soil.
Decanter
Top-value Brunello di Montalcino 2018: The 10 to buy. Col d'Orcia 2018 Champions of organics, biodynamics and biodiversity, Col d'Orcia make an age worthy Brunello - even in 2018 - for an accessible price.
Jancis Robinson
Concentrated mid ruby. Slumbering nose showing depth with aeration. Supple, juicy fruit with bags of gravelly tannins. Lots of juice and perfumed fruit on the finish but still embryonic and a little tannic right now, but truly well balanced and complex, textural and tactile on the finish.
JamesSuckling
Roasted herbs, wild cherries, thyme and dried mushrooms on the nose. Medium to full body with silky yet firm tannins supporting supple and fresh layers. Excellent lengt with a delectably savory character. From organically grown grapes. Drink after 2023.
Vinous
Masses of crushed cherries and cloves give way to nuances of spiced citrus peels and cedar as the 2018 Brunello di Montalcino comes to life in the glass. This is round and pliant on the palate, with a balanced inner sweetness contrasting its mineral-tinged acids and tart wild berry fruits. Grippy tannins mount toward the close, yet fail to slow the 2018's momentum, as notes of salted licoriceare left to resonate under an air of dried roses. This is a deep and characterful rendition of Col d'Orcia's Brunello...
Decanter
Santiago Marone Cinzano explains that in 2018, délestage played a key role, especially over extended periods of 8-12 hours, allowing delicate skins to macerate with a reduced amount of juice in order to coax out sufficient concentration. Beautifully weighted, it's full yet agile with enough stuffing to carry it over the next decade. Above all, it underscores the freshness of the vintage: fragrances reveal themselves slowly but are very much in the floral spectrum, with cherry and thyme blossoms lifted by traces of pepper. Crunchy red plum and succulent cherry flavours take over on palate, where youthful grippy tannins need some time to yield.
Robert Parker
A certified organic wine, the 2018 Brunello di Montalcino has dark fruit, bold cherry, earthy notes and a hint of black olive or scorched earth. The wine is generous and round in terms of mouthfeel with a streamlined mid-palate and plenty of Sangiovese acidity to keep things lively and fresh. The tannins are well managed and silky. This is an abundant release of 200,000 bottles.
WineSpectator
This promising Brunello is hallmarked by pretty cherry, strawberry, currant and floral aromas and flavors. Starts out elegant and lacy, then the dense matrix of tannins emerges, giving different character to the long finish. Reveals wild herb and mineral notes that add depth. Best from 2025 through 2043.
Relaterede produkter
ucgqm3q8mcg
0oork42w594ou8vqiqm1dupktx31r22ke
jtslyk5cqqba8gif1ss9e
DKK 000,00
DKK 000,00
w2vqp5zearm
zd1a7x24symoien6n7wtqqsd9ljbjfgf
amwqy06kzof0lvrgp1q4vfd
DKK 000,00
DKK 000,00
o1qo6hyfmy
2ipmtp68x1u39nrwn9kjl72u7qmieqg9m
3qvpdn643zczon53051mab
DKK 000,00
DKK 000,00
oio2la6l5zr
uk7vk5cnlrnj4it7zg0kdj04d6zmpiqs
ery3mb5ns384bnb2bksm5b
DKK 000,00
DKK 000,00
ajeid199e2
7peyggpnrwyv4skk9sey69adw43lhakb
nc3gu6lx4sfexi4ih0ab5s
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
yho7vooql5f
23wex586g6ax7d31vc4ckqhtverjsjpgp
26jn4vcei7hxfbz5s4pva
DKK 000,00
DKK 000,00
gsqy28mpfmn
fsnymw1rm1iav2kaaund7dweq7es2b0eo
27swz90y8er4615mr078ko
DKK 000,00
DKK 000,00
2jf9dungf6t
l4fo5h2agw7tcz3pt1e0l4wb3tfxe2rt
eh17mjelvsyi4vn7y1cic
DKK 000,00
DKK 000,00
97l7uehgqde
yufbr67idocs5c5p6dg1lfmme5h9h9e
ylw2i930s5nlkv0sgc3j
DKK 000,00
DKK 000,00
ec3au8x403
3tem3z8em9l9gs70lfut3p0ycp36gqty2k
75oe5bt03z7plmvpjv5lk
DKK 000,00
DKK 000,00