100% Tempranillo fra høje sydskråninger ned mod Ebrofloden. Håndhøstet og dobbeltsorteret, sent modnet frugt fra 45-70årige vinstokke giver en elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med toner af blomme, ribs, kløver, krydderurter, fin syre og en anelse egefad. Den spiller flot op mod dansk julemad med fedme, syre, sødme, foruden at du kan servere til de mere krydrede grillretter, gerne med en god marinade, til lidt federe og fyldigere retter, sammenkogte retter eller vildt.
Navnet "La Encina" betyder "eg'en", og den får sit navn fra to egetræer, der står i kanten af marken. Mosten udbløder med overpumpninger, der optimeres i forhold til hvert parti druers karakter, før vinen gærer dels i stål, dels i store træfade. Vinen laves af druer fra forskellige parceller, der holdes hver for sig, indtil den endelig vin sammenstykkes til sidst. Vinen lagrer i fransk eg mindst 12 mdr. og 2 år på flaske efter blanding af den endelige vin.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Obalo siden 2012. Obalo går efter at udtrykke den sande og unikke frugtrigdom af Riojas Tempranillodrue og samtidig fremhæve den moderne Rioja stils mundfylde og struktur. Vingården hører til den nye stil i Rioja, "las modernistas". Vingården er nybygget fra 2006 og ligger højt på bjergsiden, på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.
Jordbunden er i alle marker variationer af kalk, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toasting og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.