En vin med mere vægt end europæiske i prislaget. Tørrede kirsebær, rosenblade og spor af tør chokolade, lavendel og krydderurter. Der er både varmtonet frugt med god længde og klar syre. Faste tanniner giver vinen struktur.
Druerne er fra flere kloner af Pinot Noir med lidt forskellige egenskaber. De kommer dels fra "Goodchild"-vinmarken i den kølige Santa Maria Valley. Marken ligger højt i terrænet, hvor der er en del kalk i jorden. Resten er fra det lidt sydligere Los Alamos, hvor druerne vokser lidt lavere i jord af flodgrus blandet med ler, som giver en vin med mere krop. Druerne håndhøstes og mosten gærer med regelmæssig nedtrykning af faststofferne: punch down. Vinen lagrer derefter 9 mdr. i kun let toastede franske egefade.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Lucas & Lewellen siden 2017. Lucas & Lewellen er et resultat af mødet mellem en 3. generations druedyrker og en højesteretsdommer med en brændende interesse for vin (!). Louis Lucas har dyrket druer i Santa Barbara County i Californien siden 1970 og havde set mange vine, baseret på hans druer, få flotte anmeldelser, da han mødte dommeren Royce Lewellen i Rotary og det lokale Wood & Wine Society.
De udviklede et nært venskab; bl.a. forrettede dommeren Lucas' vielse til sin kone Jill, og de blev enige om et finansielt partnerskab for at lave vinen selv. Det begyndte i lånte faciliteter i 1998, og de byggede derefter en helt ny vingård i Buellton i Santa Ynez Valley, tæt på Lucas' hjem i Solvang, hvor deres tasting room også ligger på Copenhagen Drive. Det blev valgt til dalens bedste i 2017 af "Santa Ynez Valley News".
Markerne ligger ret kystnært i Santa Barbara County nordvest for Los Angeles. Der er i alt 161 ha. i tre dale med forskellige klimaprofiler: Santa Ynez er den sydligste og luneste med sydvendte skråninger ned mod floden af samme navn. Los Alamos Valley er længere mod nord og har et moderat klima med dalen vendt øst-vest, så de kølige vinde fra havet blæser over markerne, og nætterne er kølige. Samme retning har Santa Maria Valley i den nordligste del af Santa Barbera; en meget kølig tunneldal, hvor vinstokke er plantet mellem 90 og 240 m. oppe på skråningerne, og tåge fra havet bliver ofte liggende op ad dagen, så vækstsæsonen her er meget lang.
Dyrkningen er "sustainable" / miljøvenlig og "old world style", som de udtrykker det. I 2006 kom Megan McGrath til som vinmager. Hun har stadig i dag hovedansvaret for vinifikationen sammen med Louis Lucas.