En utraditionel rosévin - præcis som vinmager Jeff Carrel er det. Den er lavet på røde druer (60% Grenache) blendet med hvide (40% Muscat). Super frisk, tør og læskende vin, der til trods for blendet med hvidvin, smager af rosé bakket op af et krydret touch fra Muscat-druen. Den mestrer den fine balance mellem frugtintensitet og lethed i udtrykket. Små røde bær og en snert melon, orangeblomst, tørrede krydderier balanceret af en fin syre. Et oplagt valg som apéritif, til frokost og til en solskinsdag på terrassen.
Jeff Carrel huserer flere steder, men denne vin er lavet i hans faste kælder i Cases-de-Pêne, nordvest for Perpignan, af druer fra gamle vinstokke på marker langs Agly floden, der løber lige forbi byen.
"Vieille Mule" betyder "Det gamle muldyr" - og navnet refererer både til muldyret som Kataloniens regionale signaturdyr, og til de gamle vinstokke, som druerne kommer fra. Men mest af alt, synes Jeff bare, at muldyret tager sig godt ud på flasken!
Han bruger lang, kold udblødning. Druemosten gærer i tanke, og vinen lagrer videre i dem "sur lie" /med gærresterne til tapningen. Da drueblandingen ikke overholder reglerne for appellation / AOP, sælges den som IGP Côtes Catalanes. Jeff Carrel går sine egne veje og overholder sjældent stramme regler, hvis han vil noget andet med vinen!
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Jeff Carrel siden 2011. Jeff er oprindeligt kemiker fra Paris. Han læste ønologi af interesse, og det fængede ham mere og mere. Han har i mange år lavet vin for andre rundt om i verden og i forskellige franske vinområder; og senere for sig selv med lejet jord eller købte druer og udlånt kælderudstyr i Sydfrankrig; drevet af sin vedholdende ambition og interesse.
Via sit store netværk, både indenfor handel og de efterhånden mange dyrkere, han har arbejdet sammen med, opererer han som en blæksprutte på mange lokaliteter i hele Languedoc-Roussillon området. I 2017 har han endelig kunnet indrette sit eget domicil i en gammel vinkælder fra 1857 i Corbières, med 31 tanke og diverse egefade, men laver stadigvæk mange af sine vine på andre vingårde.
Han ser druesorter, jordbunde, lokale klimaforhold og vinifikationsteknikker som et gigantisk puslespil, han kan udnytte til at lave vine i den stil, han kan lide.