Fyldig og rig med stor personlighed. En perfekt harmoni af aromaer af modne frugter som abrikos og mørke kirsebær, kakao og lidt vaniljetoner. Fløjlsagtig og vedholdende. Den er produceret af Sangiovese-kvaset fra den årlige produktion af Col d'Orcias Riserva di Brunello di Montalcino "Poggio al Vento". Den har lagret og modnet i træfade af forskellige trætyper i 12 måneder. Servér ved 18 grader.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Col d'Orcia siden 2023. Col d'Orcia er et stort Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. Kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Grappa er en italiensk spiritus fremstillet af kvaset fra vinfremstillingen - dvs. de druekerner, -skal og stilke, der er tilbage fra vingæringen. Den nydes traditionelt som en digestif eller drink efter middagen for at hjælpe med fordøjelsen og forlænge aftenen.
Druekvaset kombineres med vanddamp og opvarmes herefter for at starte destillationen. Her udvindes både alkoholen fra kvaset og dets aromaer - en nøgleegenskab ved Grappa. Faktisk er en god Grappa i stand til at fange essensen af den druesort, der bruges til at lave den, til det punkt, hvor den endda kan udtrykke et genkendeligt terroir (ligesom vin).
Den endelige spiritus er super potent og ingen måde let - i gennemsnit indeholder den 37,5 til 60% alkohol! Den lagrer i op til seks måneder inden aftapning.
Grappa laves oftest af kvaset fra en druevariant, men kvaset kan være fra mange forskellige druer - grønne som blå - og kan komme fra forskellige områder som Piemonte, Veneto og Toscana. Grappaproduktion medfører nul spild og er et perfekt eksempel på en cirkulær økonomi.
Grappa, og f.eks. Marc fra Frankrig, der begge er fremstillet af druekvas, må ikke forveksles med brandy, som fremstilles ved at destillere vin. Mens brandy kan laves overalt i verden, er Grappa sin egen geografiske indikation (G.I.) beskyttet af europæisk lov. Den skal fremstilles 100% på italiensk territorium af kvaset fra druer, der udelukkende er dyrket på italiensk jord.