Året nærmer sig sin afslutning, og det er tid til at samle venner og familie til en aften fyldt med forventning, feststemning og gode smagsoplevelser. Start aftenen med små, elegante serveringer og Champagne, der sætter den perfekte tone for en glamourøs afrunding.

Blinis-ruller med rørt krabbesalat, purløg og rogn til Champagne Henriot Blanc de Blancs

De elegante blinis ruller fyldes med en cremet, håndrørt krabbesalat med en let dressing af cremefraiche, citron og purløg. De bløde blinis danner en perfekt ramme for den delikate salat, mens et lille drys ekstra purløg giver friskhed. Til sidst toppes hver blinis med et generøst skefuld rogn, som tilfører et raffineret saltet modspil.

Servér Champagne Henriot Blanc de Blancs til blinis-rullerne: Blanc de Blancs er lavet på 100% Chardonnay, som primært kommer fra Côte des Blancs samt forskellige villages crus. Vinen laves med op til 30% reservevin og ligger på flaske i 3-5 år, inden den frigives. En intens vin med fine, delikate bobler og aromaer af citrus, mandler, kvæde og ristet brioche.

Find Champagne Henriot Blanc de Blancs
Se udvalget fra Champagne Henriot

Arancini risottokugler med trøffelcreme til Champagne Charpentier Vintage

Disse delikate Arancini risottokugler består af afkølet, smagfuld risotto, formet til kugler omkring en cremet kerne af intens trøffelcreme, der tilfører retten en raffineret og dyb smagsoplevelse. Kuglerne paneres i rasp/panko rasp og friteres, indtil de opnår en sprød, gylden overflade med en blød og fyldig midte. Resultatet er en varm og uimodståelig appetitvækker, der vil vække begejstring.

Servér Champagne Charpentier Vintage 2019 til risottokuglerne: En årgangschampagne med aromatisk dybde og finesse. Ren og delikat frugt i næsen og en smag domineret af fersken og abrikos bakket op af mineralsk friskhed. Det er en Champagne flot afbalanceret mellem frisk frugt og elegance, der rammer bredt, og den kan også serveres til aperitif, fisk/skaldyr og til lette retter.

Find Champagne Charpentier Vintage 2019
Se udvalget fra Champagne Charpentier

Laksetatar med agurk, frisk dild og rugbrødschips til Bonnaire Vintage

Frisk, fintskåret laks skåret i små tern, vendt med citronskal, en anelse skalotteløg, agurker i tern og purløg. Portionsanret på små skeer eller skåle med de sprøde, tynde og knasende rugbrødschips ved siden af – et rustisk og velsmagende akkompagnement til det bløde laksefyld. Her får du en raffineret appetizer med nordisk præg og en harmonisk balance mellem sprødhed, friskhed og fylde.

Servér 2016 Champagne Bonnaire, Vintage Blanc de Blancs Brut, Grand Cru Cramant til laksetataren: Her er tale om klassisk Vintage Champagne i smuk balance, som allerede viser flot modenhed. Vinøs med livlig citrussyre og flot mineralitet. Lidt friske blomster, mandel, en anelse brødskorpe og smør. Prøv også til aperitif, fed fisk, risotto med skaldyr og milde cremede oste. Vil udvikle sig videre i mange år.

Find Champagne Bonnaire Vintage
Se udvalget fra Champagne Bonnaire

Blinis med kaviar til Champagne Jacquesson 748

Små, sprøde blinis eller tynde toastskiver serveres med en let smørret base eller en mild cremefraiche, der fremhæver kaviarens delikate smag. Et lille skefuld kaviar på toppen giver en luksuriøs, saltet note og et festligt udtryk.

Servér NV Champagne Jacquesson 748, Extra Brut til blinis med kaviar: Cuvée 748 er baseret på 2020s høst. 55% af druerne kommer fra Aÿ, Dizy, Hautvillers og Champillon, og 45% kommer fra Avize og Oiry. Cuvéen indeholder ligeledes réservevin af ældre årgange, og den har ligget mere end 3 år på gæren før degorgering. Dosage: 2 gr/l. Flot struktureret vin, afbalanceret, lang og kompleks. Vin af meget høj klasse der byder på finesse og renhed med citrus og brioche i smagen og en lang frisk, mineralsk og levende afslutning.

Find Champagne Jacquesson 748
Se udvalget fra Champagne Jacquesson

Vil du vide mere om Champagne udvalget. Gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk eller kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. 43469900.