This website requires JavaScript.

Chaptalisering

Tilsætning af sukker før eller under vinens gæring med det formål at hæve alkoholprocenten. Metoden gør ikke vinen sød, men øger blot alkoholprocenten med 1 % (for hver 16,5 g sukker/liter). Meget populær i alle vinlande med koldt klima -og i kolde områder tillades det at øge alkoholprocenten med 1-2 % (dog undtagen Tysklands prädikatsweine). I dag bruges dog i stigende grad ikke sukker, men koncentreret druemost, som dog har samme virkning som roe- eller rørsukker. Opkaldt efter Chaptal, fransk biokemiker og landbrugsminister (1756-1832), som dog ikke opfandt metoden, men blot videreudviklede den og beskrev den i sine værker om vinproduktion.

Relaterede produkter

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Corne Bautray, Dizy, 1,5 l.

Vinous 96 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Terres Rouges Extra Brut, Dizy

Vinous 96 / 100

Frankrig

2015 Champagne Jacquesson, Terres Rouges Extra Brut 2015, Dizy

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Corne Bautray, Dizy

Vinous 96 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Champ Caïn Brut Récolte, Avize

Vinous 95 / 100

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 743 Dégorgement Tardif Extra Brut

Vinous 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 748 Extra Brut, 1,5 l.

Vinous 94 / 100
2.000,00 kr. Normalpris

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 748, Extra Brut

Vinous 94 / 100
900,00 kr. Normalpris

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 747, Extra Brut

Revue des Vins de France 94 / 100
900,00 kr. Normalpris

Frankrig

Champagne Jacquesson, Cuvée 747 Extra Brut, Grand Vin, 1,5 l.

2.000,00 kr. Normalpris

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Champ Caïn Brut Récolte, Avize, 1,5 l.

Vinous 95 / 100