Denne vin kombinerer to tilsyneladende modsatrettede druer: 100 år gammel Grenache og ung Syrah, men disse to varianter komplementerer hinanden smukt: Det er en fusion af det maskuline og feminine, og resultatet er en fløjlsblød blanding af kraft og finesse med frisk frugtaroma, blomster og krydderier.
Blendet er 50% Grenache, der giver finesse, elegance og blødhed, og 50% Syrah som tilfører frugt, kraft, farve og kakao-aromaer. Denne unikke cuvée laves i meget begrænsede mængder og kun i specielle årgange. Druerne høstes i hånden, sorteres og afstilkes delvist. De får en lang maceration og gæring før lagring 18 måneder på store egekar. Etiketten er designet af Barcelona-kunstneren Carlos Pazos, som blev tildelt Spaniens 2004 Plastic Arts Prize. Han har en forkærlighed for Frankrig og arbejder en god del af året her. Carlos' tegning udtrykker smukt synergien i dette unikke blend fra Domaine la Barroche.
Domaine la Barroche er en superstjerne i Châteauneuf-du-Pape. Domænet har været en del af Châteauneu-du-Pape siden 1700-tallet, men det er med den nye generation med Julien Barrot og søster Laetitia ved roret siden starten af 00'erne, at domænet har gjort sig særligt bemærket.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine La Barroche siden 2024. Den familieejede vingård er dybt forankret i Châteauneuf-du-Pape. De ejer mindre end 15 hektar vinstokke fordelt over en række forskellige terroirs i hhv. den nordlige og nordøstlige del af appellationen, men det er meget gamle vinstokke med forskellige druesorter, som vokser på varierende jordbund. Kombineret med familiens ekspertise giver de vinene den karakter, der har gjort domænet kendt.
Domænet blev grundlagt i 1703, da Alexandre Barrot købte den første jord, der omfatter det nuværende domæne, og lige siden er huset gået i arv fra far til søn. Siden starten af 00’erne har søskendeparret Julien & Laetitia Barrot stået for domænet. De er dybt engagerede i domænet og lokalområdet.
Julien tilhører den nye, dybt engagerede og involverede generation af vinmagere, som er meget fordomsfri til trods for respekten for terroir og traditioner knyttet til vingården. Julien har bl.a. udpeget de specifikke kvaliteter ved hver parcel, hvilket har ført til skabelsen af forskellige cuvéer med hver deres egen individuelle karakter: Julien Barrot, Pure, Fiancée og Liberty. Juliens ihærdige arbejde har resulteret i, at husets Châteauneuf-du-Pape Pure, der kun laves i begrænsede mængder og i særlige årgange, har opnået de magiske 100 point af Robert Parker to gange (hhv. årgang 2005 og 2010).
Barroche anvender flere druesorter, som Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Clairette Blanche og Vaccarèse, men de dyrker også et par gamle, sjældne sorter som Terret Noir og Clairette Rose. Grenache er dog ”kongen” – den vigtigste druesort – der får det hele til at spille elegant sammen. De fleste af Grenache-vinstokkene er fra begyndelsen af det 19. århundrede, dvs. over 100 år gamle.
Jorden på Barroche’ parceller er atypisk for Châteauneuf-du-Pape, da næsten 80% har et lag af sandet muldjord, der ligger oven på et dybere lag af kalksten. Området er ellers generelt kendt for deres terroir af rullesten. Resten af domænets jord består af rødt ler, rullesten og rød sandsten. De forskellige terroirs giver dybde og subtilitet til husets vine og tillader, at de forskellige druesorter kan udtrykke sig forskelligt og afspejle det unikke fra hver parcel. Domænet er kendt for komplekse og homogene vine, overdådige og velafbalancerede med et friskt, elegant, fløjlsagtigt og blomstrede udtryk.
Huset anvender ikke kemiske ukrudtsmidler, og de praktiserer omhyggelig udtynding af vinstokkene for at kontrollere udbyttet. Høsten foregår i hånden og varer næsten en måned fra den tidligste til den seneste modning. Druerne sorteres i vinmarken og igen i kælderen og afstilkes helt eller delvist, inden de får kold udblødning. Vinen lagres i en kombination af betonkar, små fade eller store foudres alt afhængig af druesorten. I 2015 byggede huset en ny vinkælder ind i bjergsiden, og det giver dem mulighed for at vinificere hver parcel separat og flytte druer og most rundt via tyngdekraft.