Krohn's spidskompetence: Årgangstawny har fået et nyt medlem med en lidt større "fedmefaktor" i frugten, end de, der har ligget endnu længere på fad inden tapning. Det understøttes af årgangen, der fik masser af regn om vinteren men en så lang tørkeperiode i juni-juli, at drueskindene blev meget tykke, før periodevis regn, vekslende med sol, i september sikrede syre og balance. Især gamle vinstokke med dybe rødder, som Krohn har på vingården "Quinta do Retiro Novo", gav meget flotte resultater.
Vil man have en pålidelig dessertvin til en senere begivenhed, hvor årgangen tæller: fx konfirmation, 18-års fødselsdag el. lign. kan den ligge uåbnet i mange år, holder længe åbnet og er meget bredt anvendelig til forskellige desserter.
Krohn er nok det historisk set største kvalitetsaftryk, nordmænd har haft indenfor vin. Huset blev grundlagt i 1865 af Theodor Wiese, der havde solgt klipfisk til portugiserne, og hans fætter Dankert Krohn, som han lokkede med til Porto. Wiese tog i 1875 tilbage til Norge og solgte portvinen, Krohn producerede, til stadig flere nordeuropæiske markeder. Kort efter Krohns død i 1906 kom Edmundo Carneiro ind i firmaet og overtog i 30'erne alle aktier, så huset siden har været rent portugisisk i familiens eje, indtil Flatgate Partnership (Taylot, Croft, Fonseca) overtog i 2013.
Krohn har været mest kendt for deres tawny vine i særklasse, men har lavet vintage port i små mængder siden 1927. Druerne til vintage vinene kommer nu fra den fremragende beliggende vingård "Quinta do Retiro Novo", som huset erhvervede i 1989. Krohn er heldigvis, som de øvrige Flatgate-huse, stadig en selvstændig producent med sin egen identitet.
Colheita er en tawny-type, altså lagret i flere år på store fade, så vinen efterhånden bliver lysere og mindre bæragtig med stigende delikatesse. Colheita er fra ét høstår, som navnet betyder, og har derfor årets grundkarakter, fx. frugttryk, syrestil og garvesyreniveau. Som ved al portvin er gæringen stoppet med betydelig sødme tilbage i mosten ved at tilsætte druesprit, som stopper gærcellernes omdannelse af sukker til alkohol.
Colheita skal lagre mindst syv år inden tapningen, og tapningsåret skal stå på bagetiketten. Modsat vintage Port udvikler den sig ikke videre, når den er tappet, men kan holde kvaliteten i uåbnet flaske i adskillige år. Da vinen har haft iltkontakt i fadene, holder den ret længe, når flasken er åbnet; længst hvis den opbevares i køleskab og længst for ikke meget gamle vine. Små nuancer vil efterhånden tabes, men dårlig som almindelig vin bliver den ikke.