Klar, ren frugtstil med vedholdende intensitet, en anelse brødskorpe og tone af melon, der afbalancerer mineralitet og
syre. Kan udvikle sig 5 år eller længere. Eminent til fisk og skaldyr, og en hver solnedgang bliver smukkere i dens selskab.
Bouchard Père & Fils opkøber druerne til Puligny-Montrachet hos kontraktdyrkere, som forpligter sig til at leve op til Bouchard Père & Fils' strenge kvalitetskrav. Vinen får 8-10% måneder på fransk
eg, hvoraf op til 10% er ny
eg, afhængig af årgangen. Herefter lagrer den videre 2-3 måneder på stål.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i
Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12
hektar Grand Cru-, samt 74
hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000
egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke
terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af n
egociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i
Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Puligny-Montrachet er den midterste af de tre kommuner i
Côte de Beaune, der ligger efter hinanden og til sammen har det bedste ry for hvidvin af højeste kvalitet i Bourgogne. Den ligger på nordsiden af Saint-Aubin dalens udmunding og har en perlerække af fire Grand Cru og 17 Premier Cru marker. 210 ha producerer hvidvin; heraf ca. halvdelen 1.Cru. Hertil kommer Grand Cru markerne, hvoraf de to er delt mellem Puligny- og Chassagne-Montrachet. Det ikoniske marknavn blev tilføjet byens i 1879, som ti andre kommuner også har tilføjet deres stjernemark til bynavnet. Markerne ligger mellem 230 og næsten 400 m.s højde. Der laves en anelse
rødvin syd for landsbyen Blagny, som lægger navn til disse. Som generelt karaktertræk anses vinene for at være lidt mere stringente, ranke og mineralske end nabokommunernes; mest tydeligt fra de højestliggende marker med det tyndeste jordlag, de koldeste nattemperaturer og m
egen vind. Klimaet er kontinentalt med ret lange, kolde vintre, og forårsfrost efter knopskydning er en konstant bekymring.