Vaucoupin indeholder alt, der udgør stor Chablis: Friskhed, fylde, struktur og den klassiske kalkede mineralitet. Den overrasker som ung og imponerer med sit fulde potentiale efter nogle år. Kan gemmes mindst 10 år.
Marken ligger lidt diskret på højre bred af Serein og kan kun nås via små veje mellem vinmarker. Den har tre positioner: Et fint skrånende plateau, stejle skrænter og en dal. Alt vender mod syd og vest og får fuld sol. Selvom dette varme terroir tillader vinstokkene at nå perfekt modenhed, er den også krævende, især i tøre år. Udbyttet er generelt lavt på grund af den drænende jord, soleksponering og stærk vind. Der er delte meninger om markens navn: For nogle betyder det den delte dal (vallée coupée) mellem flere ejere, mens andre mener, at den har tilhørt Copin-familien.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Servin siden 2006. Domænet har en lang historie i Chablis. De nævnes som ejere af vinmarker i Chablis allerede i det 16. århundrede. I dag ejer huset fire Grand Crus: Blanchots, Bougros, Les Clos og Preuses foruden seks Premier Crus: Butteaux, Les Forets, Montee de Tonnerre, Monts de Milieu, Vaucoupin og Vaillons. Domænets 37 hektar marker ligger i Chablis by udelukkende på Kimmeridge kalk, og de anvender et balanceret mix af traditionelle og moderne teknikker.
Hovedparten af vinstokkene er gamle. De er uklonede, hvilket giver mere autentiske aromaer, og udbyttet holdes nede. Når der skal plantes nye vinstokke bruges uklonede stiklinger, og de bliver plantet tæt, så rødderne tvinges ned i jorden efter næring. Metoderne er bæredygtige, når det kommer til brug af sprøjtemidler og bekæmpelse af skadedyr. Høsten foregår i hånden på de bedste marker i hht. tradition, og hvert parcel vinificeres separat for at få dets udtryk frem. Moderne teknologi sikrer en unik Servin-stil samt en konsistent høj kvalitet i vinene. Målet er rene vine, der hver i sær skal udtrykke den specifikke mark, de kommer fra.
I september 2023 udtalte William Kelley/Robert Parker:
"The 30-hectare Domaine Servin, ably directed by proprietor François Servin and Australian-born winemaker Marc Cameron, continues to number among Chablis's most reliable addresses...here's an emphasis on massal selections of Chardonnay in the vineyards and long élevage on the lees in the winery. What's more, Servin's palate of appellations is enviable."