Sprød og et vidunderligt udtryk af Aligotédruen. Fin vægt på smagen med et læskende modent udtryk med citron, urter og fersken og fin afrunding i finishen.
Druerne kommer fra de lavere liggende marker fra parcellen "Prés de Longeroies", der støder op til et skovareal i udkanten af Morey-Saint-Denis - og deraf navnet på vinen: "Når engen 'prés de longeroies' møder egetræerne".
Aligoté-druen har været i Bourgogne siden 1600-tallet. Da den er mere robust mod forårsfrost end Chardonnay og modner ret tidligt, plantes den gerne på de lavere områder med dybere jord. Appellationen for druen strækker sig over hele Bourgogne, fra nord til syd. Den har en viril karakter, ofte med associationer til lys frugt, hvide blomster, moden frugthave og en sprød, ofte lidt saltpræget syre.
Den spiller en rolle i mange udgaver af Crémant de Bourgogne, men er måske mest kendt som den oprindelige og ægte vin til "Kir", som Dijon's borgmester med samme navn serverede til sine receptioner i årtier. Serøse dyrkeres udgaver af vinen lagrer generelt godt.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Didier Amiot siden 2024. Didier Amiot er både navn på vingård, ejer og vinmager. Han startede for sig selv i 2020. Didier er søn af Pierre Amiot, der grundlagde Domaine Pierre Amiot et Fils i 1951 i Morey-Saint-Denis i Côte-de-Nuits med parceller i Morey-Saint-Denis og Gevrey-Chambertin. Didier og hans bror, Jean-Louis, førte vingården videre fra deres far, før de i 2020 reorganiserede og dannede to nye vingårde: Didier Amiot og Amiot & Fils.
Didier har arvet ca. 3.1 ha, inklusive den eksklusive Grand Cru Clos de la Roche og Premier Cru Morets i Morey-Saint-Denis foruden et parcel i Gevrey-Chambertin.
Didier ønsker at lave vine, der til fulde udtrykker det terroir, de kommer fra. Han bruger delvist hele klaser til sine vine. Andelen afhænger af den specifikke vin, ligesom vinifieringen sker i en kombination af cement, eg (både ny og med alder) og ståltanke - også afhængig af den specifikke vin. Vinen filtreres ikke. I kælderen får Didier hjælp af konsulent Pierre Milleman, der også arbejder for DRC, Dujac og Gaja.
Familien har altid anvendt bæredygtige principper, og Didier er blevet økologisk certificeret med 2023 årgangen.