En levende vin med frisk duft af citrus og eksotisk frugt, der efterfølges af en rig, fyldig smag med delikat mineralitet og et strejf vanilje fra eg'en. Den vil tiltale mange med sit meget harmoniske og velafbalancerede helhedsindtryk, der slutter læskende, rent og med et friskt citrusspark. Servér som apéritif eller til skaldyr, grillet fisk og til retter med lyst kød og crèmet sauce.
Druerne kommer fra marken 'Saint Jacques' i Rully, der udgør den nordligste del af Côte Chalonnaise. Saint Jacques var en af de første 'lieu-dits' i Rully, som er blevet kendt for at lave vine af høj kvalitet, og hvor man gøre mange gode "value-for-money"-køb.
Druerne kommer fra vinstokke, der vokser hovedsageligt i ler- og kalkstensjord. Høsten foregår i hånden, og druerne sorteres omhyggeligt i kælderen. De presses nænsomt og føres til tønder og gærer med naturlig gær. Vinen ligger med gærresterne og omrøres regelmæssigt for at give mere smag, struktur og kompleksitet til vinen. Vinen har fået malolaktisk gæring og har lagret 12 måneder på 350 liter store egefade, hvoraf 20% er ny eg. Herefter føres vinen til tanke, hvor den ligger yderligere 6 måneder, før den klares og filtreres let inden tapning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Olivier siden 2024. Domaine Olivier blev grundlagt i slutningen af 1960'erne af Hervé Olivier, der havde fået overdraget nogle vinstokke fra sin bedstefar. Gennem årene udvidede Hervé domænet gennem køb af eksisterende parceller og ved beplantning af nye vinstokke - først i appellationen Santenay og sidenhen Savigny-les-Beaune, Pommard og for nylig Rully.
Nogle af de eksisterende parceller er gamle terroirs, der har givet domænet mulighed for at producere gedigne røde og hvide vine, der har vundet anerkendelse i Bourgogne. Domænet har specielt været interesseret i at fremme gamle terroirs i Santenay, der historisk har været kendt for produktionen af hvidvin, og det har bidraget med at gøre domænet til den vigtigste producent af hvidvine i Santenay. Deres stil er klassisk på en lækker, saftig og gedigen måde.
I 2003 overtog Antoine Olivier vingården efter sin far. Antoine har fortsat det omhyggelige arbejde med at lave gedigne vine, hvor nøgleordene er respekt for miljøet og glæden ved at lave stor vin for andre. Fra mark til kælder lægges der konstant vægt på kvalitet og fornøjelse. Ifølge Antoine begynder kvalitet med respekt for og gennem et sundt terroir og miljø. Antoine har i flere år dyrket markerne økologisk af respekt for miljøet og for at kunne give en sund arv videre til sine efterkommere, og fra 2023-årgangen er vinene certificeret økologisk.
Høsten foregår i hånden og druerne lægges i små kasser, så de ikke beskadiges under transporten til vineriet. Her sorteres de blå druer omhyggeligt, før de lægges i gæringskarret. Druerne afstilkes enten helt eller delvist afhængig af druernes modenhed og den ønskede vinstil. Vinificeringen varer omkring 3 uger i åbne rustfrie stålkar med jævnlig overpumpning af mosten. Herefter føres vinen på fade, hvor den ligger i minimum 12 måneder.
Til hvidvinene presses druerne direkte med en traditionel mekanisk presse, og mosten føres til tønder, hvor gæringen finder sted i løbet af nogle uger. Mosten omrøres jævnligt under gæringen og bliver efter endt gæring liggende 12 måneder på tønder med bærme. Efter endt lagring stabiliseres vinene i kar i nogle måneder inden tapning, som sker ca. 18 måneder efter høst. De røde vine klares og filtreres ikke. Hvidvinene filtreres let.