Montmains, unikke stenede terroir giver forholdsvis fyldige - men også raffinerede, friske og mineralske vine. Druerne håndhøstes og presses forsigtigt i to timer for at opnå en fin separation af most og skaller. Vinen lagrer 13-14 måneder på ståltanke, dog får 40-50% af høsten op til 6 måneder på fransk eg.
William Fevre er en af de førende producenter i Chablis med kvaliteter på øverste hylde. William Fevre grundlagde domænet i 1959 med blot 7 hektar. Gennem årene har huset opkøbt flere parceller, og det ejer i dag 78 hektar, der alle ligger i det historiske Chablis. Heraf er 15,9 hektar Premier Cru og 15,2 Grand Cru. De ejer parceller på 6 af 7 Grand Cru marker.
Domænet arbejder passioneret for at skabe perfekte Chablisvine. De har med succes holdt fast i familiens vigtige værdier, og ikke mindst respekten for regionens unikke terroir, samtidig med at de har skabt et moderne vineri, hvor de skaber uimodståelige Chablisvine.
I 1998 blev domænet overtaget af familien Henriot, der også står bag det store champagnehus Henriot. Henriot flyttede vinmager Didier Seguier fra deres Bourgognehus, Bouchard Père & Fils, til William Fevre i Chablis. Han har ændret husets stil fra at være fed og toasty præget af ny eg, til at lade vinene være mere ekspressive af deres individuelle terroirs.
Med over 80 parceller på Kimmeridge kalk har Seguier rigelig med kombinationsmuligheder at arbejde med. Hvert parcel vinificeres separat, og han har reduceret brugen af ny eg fra omkring 20% til 5%. Vinens potentiale ligger i dens sanselige påvirkning – for Chablis er denne afledt af vinens terroir, der skaber friskhed og mineralitet, kombineret med vinmagerens formåen, mener William Fevre. Vinen byder på et væld af smagsnuancer, perfekt balance og et unikt udtryk af friskhed og elegance. I Chablis fra William Fevre får du et imponerende glas vin, perfekt til selvforkælelse og deling.
2019 Bourgogne - en årgang med fantastiske kvaliteter men desværre med små mængder.
Året var generelt kendetegnet ved tørt vejr og mange solskinstimer. Med en mild februar og marts fik vinstokkene tidlige skud, og frosten i april forårsagede spredte ødelæggelser. Foråret var generelt køligt og fugtigt og varslede lavt udbytte. En ekstrem varme satte ind hen over sommeren med begrænset nedbør og var med til at stresse druerne, der til gengæld kvitterede med tårnhøj kvalitet.
Rødvinene har et fantastisk terroir-udtryk, og særligt Côte de Beaune er superb. Vinene har bløde forfinede tanniner og kombinerer på fornemmeste vis det lækre saftige udtryk fra 2015-årgangen med elegancen fra 2017. Det er en særdeles lovende årgang, vi har foran os!
De hvide har en charmerende og udtryksfuld bouquet med både tørrede frugter og citrusskal. Smagen er fyldig og aromatisk men udmærker sig ved ikke at være tung. Kort sagt en fremragende årgang.