Gyslers Pet Nat er en levende, frugtig, rød mousserende vin. Den er ufiltreret og har farve og duft af frisk-pressede jordbær. Duften af vilde jordbær ledsages af lidt gærnoter, søde kirsebær, kirsebærblomster og et touch peber. Vinen har fine perlende bobler og er meget saftig, frisk og syreholdig i smagen med smag af syrlige kirsebær og mineralitet.
Vinen er lavet på Spätburgunder (Pinot Noir), der giver den masser af energi og et kalket præg. Druerne har fået en lang modningsperiode. De var de sidste til at blive høstet i 2022 og var meget sunde og modne. Efter udblødning i 24 timer, startede gæringen i ståltanke. Da sukkerniveauet nåede 12 gr/l. blev vinen tappet og gæringen fortsatte på flaske.
Pétillant-Naturel (naturlig mousserende) - forkortet Pet Nat - er en mousserende vin lavet på "méthode ancestrale", den mest naturlige, og ældste, form for mousserende vin, hvor vinen tappes på flaske, før den første gæring er færdig. Vinen tilføjes ikke yderligere gær, sukker, svovl eller andet. Det er en 100% naturlig og ufiltreret vin, oftest uklar, og flasken lukkes typisk med en kapsel som på ølflasker. Pet-Nat er en fremstillingsmetode og er ikke begrænset til en specifik region.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Weingut Alexander Gysler siden 2022. Alexander Gysler driver en 12 ha. familievingård I landsbyen Weinheim, vest for Alzey i det centrale Rheinhessen. Gården er fra 1750, men det var først hans far, som overtog den i 1969, der koncentrerede sig helt om vin. Da Alexander havde arbejdet på vingårde i Rheinhessen og -Pfalz, og bagefter taget en landbrugsingeniøruddannelse ved universitetet i Geisenheim, døde hans far i 1999, og Alexander overtog ansvaret. Gamle stalde og lader er ombygget til vinifikation, vinkælder og en festhal, der lejes ud.
"Streben nach weniger"/ søgen mod den minimale indgriben, er hans motto i arbejdet. Han var allerede, da han overtog, fascineret af minimalistisk vinifikation og størst muligt jordbundsaftryk i vinene. Han begyndte omlægning allerede i 2001 og blev certificeret biodynamisk i 2004 (Demeter). Der er dæk-afgrøder mellem rækkerne på marken, han bruger de foreskrevne naturpræparater i Maria Thun's landbrugsvejledning for biodynami, og alle druer håndhøstes, spontangæres med naturlig gær og lagres på gærresterne til tapning. Brugen af svovl er det absolut minimale for vinenes holdbarhed. Næsten alle vine er helt tørre.
Jordbunden, kaldet "rotliegend", er murstensrøde kalkaflejringer fra rev på havbund i tertiærtiden, der er blandet med lidt ler og humus. Det er en middel-kølig jord, der holder godt på vandreserver og er spredt i små områder over hele Rheinhessen; kun 1% af jordbunden totalt set. Der er plantet mange forskellige druer, men over 40% er Riesling. Grundkarakteren i vinene er det sprøde, luftige og mineralske. Hans vine har fået bedre og bedre vurderinger i de senere år, og i vintidsskriftet "Eichelmann" betegnes han som "fremragende vingård".
Rheinhessen er den arealmæssigt største af Tysklands 13 vinregioner. Den har Rhinen på nord- og østsiden og flankeres af Rheingau mod nord, Rheinpfalz mod syd og Nahe mod vest. Der er ca. 27000 ha. vinmarker, mest på blide, bølgende bakker med særdeles varierede jordbundstyper. Her har været dyrket vin siden romertiden.
Området har før været mest kendt for "liebfraumilch" og lignende masseprodukter lavet af store producenter.
Ambitionerne er steget i de seneste årtier, ikke mindst pga. en yngre generation af vinmagere, der vil lave vin, de kan være stolte af, i stedet for at levere druer til de store. Riesling, Pinot Gris/Grauburgunder, Pinot Blanc/Weissburgunder og Chardonnay er de dominerende hvide druer. De røde Pinot Noir/Spätburgunder og ikke mindst Dornfelder er plantet meget i de senere år.