1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale, 1,5 l.
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Vinous | 94 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 19,5 / 20 |
Decanter | 94 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Australien |
Distrikt | McLaren Vale |
Druesorter | Syrah/Shiraz (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | MG - 1,50 L. |
Varenummer | 171917-1-5 |
Beskrivelse
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Dead Arm har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme ,men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblivende druer får ekstra koncentration.
De enkelte parceller er høstet ved optimal modenhed og vinificeres hver for sig med fodtrædning af druerne i løbet af gæringen, som, efter kurvepresning, fortsætter i egefade med gæringsresterne i 18 mdr.; både nye- og brugte franske samt gamle amerikanske. Vinen omstikkes ikke, før den er færdig. Ingen klaring og filtrering. Kan lagres 15 - 20 år under gode forhold.
Hør Chester Osborn, ejer af d'Arenberg, præsentere The Dead Arm i forbindelse med Erik Sørensen Vins 65 års fødsesldag marts 2021: Videoen åbner i YouTube.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet "The Art of Being Different". I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d'Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i SydAustralien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia. Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er højt, og man får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt er der 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og man har, udover mere velkendte, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Vinous
Oldenburgs Vinguide
D'Arenbergs "døde arm", der hentyder til meget gamle, virusbefængte vinstokke med visne grene, er år efter år et af pejlemærkerne for australsk Shiraz. Denne 2017'er, der endnu er så uforskammet ung, skal også nok blive det. Taget på babysengen er den blød, raffineret og ret mild i betragtning af sin ungdom - det er en tæt mundfuld proppet med talent, liv og muligheder. Den har en ødsel smag af solbær, brombær og engelsk lakrids og en lang, delikat finish og eftersmag. Den åbner sig uvilligt og først efter mange timer og kan drikkes nu, men det er synd! Gem den roligt 5-10 år.
Decanter
A very dry but mild growing season with many cool nights has produced a lifted Shiraz of good intensity and detail. Bright blackberry fruit is riven with red licorice and fennel seed spice plus dried rose top notes. Plentiful but fine minerally, earthy tannins lend structure and length. For now, wearing its alcohol very well û highly promising.
JamesSuckling
This is a very composed and nicely layered rendition of this top-end shiraz with aromas of cocoa, dark plums, blackberries, cinnamon, licorice and dark cherries. The palate has a very impressive build of ripe dark-fruit and chocolate flavors. Layered and expansive, it swells impressively through the finish. Smoothly resolved and gently spicy. Drink or hold.
Robert Parker
Locked up tight and ungiving on the nose, d'Arenberg's 2017 The Dead Arm Shiraz is nonetheless formidably dense and concentrated on the palate. Notes of charred wood join plums, raspberries and black olives in this full-bodied effort. With its current surly disposition, it appears to require decanting or several years' sleep in a cool cellar. Giving it air helped bring out purple raspberries and softened the considerable tannins, so I'm optimistic about its future evolution.
Wine.com
The 2017 d'Arenberg Dead Arm Shiraz deftly combines elements from both the Old and New Worlds. TASTING NOTES: This wine is generous in black fruit, savory spices, leather, and oak. Enjoy it with slow-braised meat dishes.
Wine&Spirits
Chester OsbornÆs collection of old-vine shiraz parcels includes a lot of plants that have lost a limb to Eutypa, a vine disease; they now concentrate their efforts on the fruit growing on the remaining arms. This 2017 shows that concentration in a wine that radiates sun from its blue-black fruit contrasted with earthiness in its rooty, radish-like tannins.
WineEnthusiast
The relatively cool hand of the 2017 vintage has added touches of freshness and elegance to many classically rich, powerful wines like this one. Postcard McLaren Vale notes of plums, blackberries, peppery, earthy spices and a little well-placed oak lead the way. The distinction is in the palate, where muscular, highly textural, rustic tannins are balanced by bright, juicy fruit. Not for fans of cushy, soft-around-the-middle Shiraz, but tannin-craving red lovers will find much enjoyment.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
For 15 år siden var jeg stærkt fascineret af denne vin lavet på druer fra halvdøde vinstokke (kun den ene halvdel af planten lever). Den bekræftede mig i, at australsk shiraz kunne et eller andet. De voluminøse, sødtunge shiraz-vine står ikke længere øverst på min ønskeliste. Derfor var jeg spændt på at gensmage "den døde arm". Og jeg blev glædeligt overrasket allerede ved første snif: Tydelige brombær og boysenbær, tørre solbærblade og eukalyptus. En ret spicy næse med et strejf af salt mineralitet. Voldsomt krydret i munden. Mørke bær, espresso og let bitre toner af frugtskal. Kølig og chiliprikkende, sødmen behersket og stadig meget ung. Jeg forventer, det bliver en stor vin.
Relaterede produkter
zpiqmo7vccs
nyze77kj7llxz6n1ri4zqzwf644f7z
l3lhv7fqgjpy3d1vvybtk
DKK 000,00
DKK 000,00
atqig2ka4ph
y32zr4gvo3n1eecia5j0topnw9qvftvi
zh8lmnla8ghmnyphi05pe
DKK 000,00
DKK 000,00
jbh5b1n50q
zc8wfhs9g59eu9i26lylojjm0bu69r2
kf1w47eooisbfke1sy3ysn
DKK 000,00
DKK 000,00
ghoqqm87qd7
85uuji731b7p4g4o13j3xmhqtjivdq59
73bgbrrw13qa2wqr1ogcr
DKK 000,00
DKK 000,00
onw8nqmgn4q
t1kvxmjwqktiijmln5hrkxx1qd4rsno
0sn84e1cxawkvblpp00auh
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
7l1u754oysv
54m06gnn6x7w2u4qwe6uxic2mo0zkm5eq
w9su3qevaye048u9sdy00lj
DKK 000,00
DKK 000,00
wtlpg9l2x9r
srt2yqous4bo8e9njkepegqqx0wbmfcs8
c0n72azumm6elubbi21f5i
DKK 000,00
DKK 000,00
k3xpjn43lfs
kish1uj97r180s8hh326vlzeyhee3s
wlcgxjkkqzgrucc1mudx4
DKK 000,00
DKK 000,00
8d7alxo83fc
kdg4bqlz6mrm2reei3vbr80deiq4r3x2gi
foltw1nczq43gpmmkjn5dj
DKK 000,00
DKK 000,00
uw1h4hlrhde
f6atr6oj2sajrs5p8kgd5ua50q44gc1
79c7vztbjegs0tnmnruubs
DKK 000,00
DKK 000,00