Eric Boissenot passer personligt den lille ejendom og beskærer selv hver vinstok, når han ikke udfører sin konsulentvirksomhed for en mængde Medoc slotte, inkl. de fire 1. Crus. Han satser på den optimale kombination af modenhed, frugtfylde og spændstighed i vinen. Der er flot balance i hans vin.
Modenhed er godt, men overmodenhed stjæler sprødhed og vibrato i vinen, er hans synspunkt; også i arbejdet for andre slotte. Hans far, der døde i 2014, købte jorden til Vimières i 1983. Der var ingen vin, men jorden var den bedste. Eric har kendt hver vinstok i mange år. Når en nyplantning er nødvendig, sættes den nye vinstok ned i den gamle rod, så det forgrenede rodnet kan udnyttes.
De blot 1,5 ha. i Lamarque ved Margaux har 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Cabernet Franc på dybt Garonne-grus. Den lille mængde gødning, marken får, er kun vinblade og fåremøg. Han bruger altid samme gær, er meget forsigtig med udblødning af mosten og justerer hellere lidt med pressevin i de enkelte fade hen mod slutning af fadlagringen, som er ca. 18 mdr. med omkring 30% nye, medium toastede fade. Kontrol, erfaring og perfektionisme er nøgleordene her.
2019 Bordeaux vækstsæsonen var, som ofte, med tvivl og bekymringer undervejs, men er endt med fine resultater. På baggrund af beretninger fra mange professionelle smagere må den korte version for rødvinene være: 1) Stabil, virkelig høj kvalitet både for Merlot og Cabernets. 2) Ingen tegn på, at nogle kommuner er klart bedre end andre, både på højre- og venstre bred. 3) En lidt mere "klassisk" stil end '18: Høj frugtintensitet men lidt mindre yppig vægtfornemmelse, flot syrebalance og tanniner til lang lagring, som er lidt mere fremtrædende i højklassevinene som helt unge. Michel Rolland, der har været konsulent i årtier, har sagt: "At sammenligne 2019 med 2018 er lidt ligesom, hvordan 2016 var i forhold til 2015 og 2010 i forhold til 2009". Kort sagt, masser af frugtkoncentration og nuancer med en lidt rankere mere luftig struktur.
Tidlig knopskydning i en lun marts, men blomstringen blev noget forstyrret af vådt og ret køligt vejr april - først i juni. Det fremhæves, at to hedebølger i juni og juli, ikke havde de negative virkninger, man kunne frygte, da de skete før veraison / druernes farveskifte. Der var et par lokale storme med rigeligt vand på kort tid, men vejret var samlet set nærmest ideelt i august og september, hvor lidt regn 20/9 gav stødet til den sidste modning, især på grusede jorde, efter en lang og tør periode. Frisk vind forhindrede råd. Dag / nat temperaturerne svingede gerne 20 grader efter midt august og holdt syren oppe. Druesundheden var eminent ved høst. Merlot blev mest høstet i slutningen af september; Cabernets fra slut. sept. - midt oktober.