Tæt og kødfuld med lag på lag af mørk frugt, mørk chokolade og et touch krydderier. Tanninerne er mærkbare men de afbalanceres af frugten i denne mediumfyldige til fyldige vin.
Druerne er 92% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Cabernet Sauvignon. Hvert parcel vinificeres og lagres for sig, 15-16 måneder i en kombination af nye fade (60%), 2. års fade (36%) og amfora'er (4%).
Château La Fleur blev i 2002 overtaget af Dassault Wine Estate, der siden 1955 har skabt sig et navn i St-Emilion med nu tre slotte under paraplyen.
Château Dassault var en af de første, der gjorde brug af optiske sorteringsmaskiner ved sorteringsbåndet for at sikre de bedste druer til vinene. Frem mod høsten, tester slottet løbende druerne for at sikre sig, at druerne bliver høstet på det bedste tidspunkt. Her tages der ikke kun højde for selve druekødet men også modenhed af drueskin og kerner.
Hvert parcel vinificeres separat. Fokus er på at fremhæve frugten i vinen. Egefadet bidrager med både kompleksitet og krydderier til frugten og er med til at afbalancere vinen. Vingården drives med passion, fremdrift og en konstant søgen på fortræffelighed.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.