Vinen er på charmerende vis præget af både Margaux's raffinement og årgangens overflødighedshorn af moden frugt, der er rig -næsten opulent som helt ung- men uden at blive tung. Tanninerne er sprøde uden skarpe hjørner, og der er en flot friskhed for den varme årgang. Associationerne kan være mange: ribsgele, moreller, syltet blomme, tobaksblad, jern, rosenblade og ristet træ…. Lang, vedholdende smag.
Der er blandt smagere enighed om, at der vil være en klar modningspræmie ved at holde fingrene væk i fem år, og der er stof til et par årtier mere. 2020 består af 67% Cabernet Sauvignon og 33% Merlot. Merlot er høstet løbende i de midterste uger af september og Cabernet Sauvignon løbende mellem d. 24. og 30/9.
Parcellerne vinificeres hver for sig i ståltanke. Den malolaktiske gæring / æble-mælesyregæringen sker delvis i tank, delvist i træfade. Vinen er lagret i 60% nye- og 40% 2.-årsfade i ca. 15 mdr.
Château Cantenac-Brown ligger i Cantenac kommune i den vestlige del af det centrale Margaux. Det blev skabt for over 200 år siden af John-Lewis Brown af skotsk familie, som byggede det 2½-etagers slot i Tudor-stil med mønstret murværk, stort set som det står i dag. Vinen fik hurtigt et ry godt nok til at blive klassificeret 3.Cru i 1855.
Nyere tid: Fra 1989 - 2006 var det ejet af forsikringskoncernen AXA, og fra 2006 -19 af den Londonbaserede ejendomsinvestor og vinelsker Halabi. Tristan Le Lous, der ejer en farmaceutisk virksomhed, hans farfar startede, sammen med sine brødre, købte slottet sidst i 2019. Han havde allerede i flere år kendt José Sanfins, der har ledet slottet længe. Han fortsætter som administrator og vinmager. Tristan Le Lous har en uddannelse i molekylær biologi og agronomi, så han er ikke på bar bund mht. at sætte sig ind i vindyrkning.
Slottet har 39,5 ha. på Margaux-plateauet med grus og ler/limsten plus 16 ha. med fint grus og 5 ha. ler/limsten på Cantenac-plateauet. 57,5 ha, i alt er i drift; inkl. knapt 2 ha. med hvide druer. Plantningerne er med mellem 8500 og 10.000 vinstokke / ha. Der er et stort arboret, grundlagt af John-Lewis Brown, med over 200 år gamle træer. Der har været bier og kommerciel honningproduktion siden 2008.
Der er nyligt igangsat bygning af 5000 m2 ny kælder på slottets sydside; kun af stampet jord og trærammer. En oldgammel byggeskik som skal kunne vedligeholde fugtighed og temperatur uden brug af energi, når den er færdig i 2023.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.