Slottet mistede 20% af høsten til forårsfrosten, men de resterende 80% har 100% smag! Mørk, tæt farve og en varmtonet duft, hvor mange smagere finder ribs, solbær og overmodne kirsebær, kaffe, skovbund og tobaksblad. Middel vægt og stor smagsintensitet, der -trods den lidt yppige frugtstil- har syrebalancen i orden, og tanninerne er finkornede.
2017-årgangen er komponeret af 58% Cabernet Sauvignon og 42% Merlot, uden Cabernet Franc og Petit Verdot i førstevinen. Der blev høstet mellem 19/9 og 7/10. Der er så mange gæringskar, 6 af cement og 16 af stål, at det svarer til mere end ét pr. 1½ ha. marker. Der kan derfor tages højde for alle variationer i druematerialet. Malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker hvert frugtparti for sig i h.h.vis tank, store fade og barriques. Fadlagring i barriques i 14-16 mdr. skete i 2017 i 70% nye fade. Udviklingsmulighederne er mindst 15-20 år.
Château Malescot-Saint-Exupéry ligger inde i Margaux by med de 28 ha. plantede marker lige nord for, op ad Ch. Margaux's marker. Jorden er op til 10 m. dybt pyrenæer-grus samt ler og kalk med jernindhold. Plantningerne er 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot, som er 35 år i gennemsnit og plantet meget tæt: 10.000 stokke/ha.
Slottet har haft en omtumlet tilværelse med mange ejere; været gået konkurs, blevet solgt på auktion og rekvireret af staten. Simon Malescot, der var Ludvig XIV's rigsadvokat, købte det i 1697, og grev Saint-Exupéry fra 1827-53 står for den anden del af navnet. Fourcade, der overtog det i 1853, tilkøbte senere bl.a. Ch. Dubignon, der havde 3-Cru titlen fra 1855-klassifikationen med.
At slottet nu lever op til etikettens motto "Semper ad Altum"/ altid stræbe højere, skyldes Zuger familien, der også har Ch. Marquis d'Alesme. De købte slottet i 1955, renoverede omfattende og genplantede mange af markerne, der var i forfald. Jean Luc Zuger har styret fra 1994, sekunderet af Michel Rolland som konsulent.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine. Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige, af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.