Charmerende vin med både struktur og blødhed. Rig på forskellige bæraromaer og noter af underskov. Den besidder en god mængde energi, finesse og har fint integrerede tanniner. Kan med fordel gemmes i nogle år, før den åbnes. Ved åbning tidligere anbefales en karaffel.
Druerne høstes i hånden og sorteres igen manuelt i vineriet. De afstilkes helt eller delvist før gæring og nænsom presning. Druerne udbløder i 15-18 dage, og vinen lagrer 12-14 måneder på franske fade, hvoraf ca. 35% ny eg.
Monthélie ligger mellem de mere kendte landsbyer Volnay og Meursault i Côte de Beaune og grænser også op til Auxey-Duresses vestpå. Marken Les Duresses 1. Cru er det delt mellem appellationerne Auxey-Duresses, hvor den er juvelen, og landsbyen Monthélie, hvor det er en af de mest bemærkelsesværdige 1. Crus. De 1,72 hektar, som Bouchard Père et Fils ejer, høstes ofte lidt senere end de andre marker i Monthélie, og den giver rige og behageligt strukturerede vine.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.